Terug naar Code iOS 9 verraadt resolutie iPad Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Code iOS 9 verraadt resolutie iPad Pro

Door Jelle Mol16 juni 2015 09:352 min. leestijd0

De code van de bètaversie van iOS 9 heeft enkele details onthuld over de grotere iPad Pro, die vermoedelijk dit najaar wordt gelanceerd. Ontwikkelaars hebben aan de hand van het vernieuwde toetsenbord berekend dat de resolutie 2732 x 2048 pixels zal zijn.

iPad split screen

Resolutie iPad Pro

Het is aannemelijk dat Apple dezelfde pixeldichtheid als op andere iPads wil behouden. Omdat de iPad Pro met 12,9 inch ongeveer eenderde groter wordt dan de iPad Air (9,7 inch), wordt de resolutie ook hoger. De aanwijzingen in de iOS 9-code voor een resolutie van 2732 x 2048 pixels komen in dat opzicht precies overeen met de verwachtte schermgrootte. Dat betekent dat apps ook werkelijk gebruik kunnen maken van de extra ruimte op het scherm, in plaats van dat ze simpelweg opgeschaald worden.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

In de code betreft het overigens een resolutie van 1366 x 1024 pixels, maar zoals gebruikelijk bij Apple’s Retina-schermen, wordt deze verdubbeld.

Zakelijke markt en stylus

Eerder bleek dat het toetsenbord in iOS 9 zichzelf aanpast wanneer het wordt weergegeven op een hogere resolutie. Zo komen er meer knoppen in een rij en worden toetsen groter. Ook hiermee wordt de komst van de iPad Pro nagenoeg bevestigd, al zou de introductie al enkele keren zijn uitgesteld vanwege productieproblemen. De grotere iPad zou vooral gericht zijn op de zakelijke markt met een optionele stylus als accessoire, waar bijvoorbeeld artistieke en creatieve gebruikers baat bij zullen hebben.

iPad Pro toetsenbord iOS 9

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar