Terug naar Clouddiensten relatief populair in Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Clouddiensten relatief populair in Nederland

Door Redactie iCreate8 mei 2015 09:322 min. leestijd0

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders relatief veel gebruikmaken van clouddiensten. 36% van de Nederlanders gebruikt een online dienst om bestanden op te slaan, zoals Dropbox, iCloud of Google Drive of Microsoft OneDrive. In de EU is dat gemiddeld 28%.

Gebruik cloud Nederland

Vaker gebruiken, minder betalen

Nederland staat hiermee op de zesde plaats als het gaat om gebruik van clouddiensten. Denemarken is koploper met 44% van de internetgebruikers die bestanden opslaat in de cloud. Uit de gegevens blijkt bovendien dat hoewel we meer dan gemiddeld gebruikmaken van clouddiensten, we daar niet vaker voor betalen dan andere landen. 10% van de Nederlandse gebruikers betaalt voor zijn opslag; de rest heeft toegang tot een gratis dienst, maar die is meestal wel voorzien van een bepaalde opslaglimiet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Foto’s opslaan

In de EU wordt de cloud voornamelijk gebruikt om foto’s op te slaan en dat is in Nederland niet anders. Eenderde van de gebruikers bewaart zijn kiekjes online. In een kwart van de gevallen wordt de cloud gebruikt voor het opslaan van documenten zoals tekst, presentaties en spreadsheets. Een van de redenen om clouddiensten links te laten liggen, zijn zorgen over privacy en veiligheid. 24% van de Nederlandse internetters zegt zich hierover zorgen te maken, vermoedelijk niet in de laatste plaats door de diefstal van naaktfoto’s uit iCloud vorig jaar.

Wil je meer weten over hoe clouddiensten werken en welke voordelen ze bieden, bekijk dan onze features over Dropbox en iCloud Drive die onlangs in iCreate Magazine zijn verschenen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar