Terug naar Chrysler-directeur aan de slag bij Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Chrysler-directeur aan de slag bij Apple

Door Jelle Mol21 juli 2015 09:112 min. leestijd0

Het is alweer even stil geweest rond Apple’s vermeende autoproject, maar het binnenhalen van experts uit de auto-industrie gaat naar verluidt onverminderd door. De laatste aanwinst is Doug Betts, schrijft The Wall Street Journal (betaalmuur). Betts was voorheen directeur van de Global Quality-afdeling bij de Amerikaanse autofabrikant Chrysler, dat tegenwoordig eigendom is van Fiat.

Apple Doug Betts

Auto-expert bij Apple

Volgens zijn LinkedIn-profiel is de auto-expert in juli aan de slag gegaan bij Apple in een functie gerelateerd aan ‘operations’. Omdat dat zo’n beetje de meest generieke term is voor een baan bij Apple, zou het goed kunnen dat Betts werkt aan een project dat voorlopig nog even geheim moet blijven. De voormalige Chrysler-directeur staat namelijk bekend als veteraan in de auto-industrie en werkte eerder voor Michelin, Toyota en Nissan. Anderszins is het ook goed mogelijk dat Betts met zijn ervaring op het gebied van productiemanagement en kwaliteitscontrole nu werkt voor bestaande productielijnen, zoals die van de iPhone, iPad, Watch of Mac.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

iCar auto

Apple Car

Volgens geruchten heeft Tim Cook vorig jaar goedkeuring gegeven voor onderzoek naar de ontwikkeling van een auto. Daarvoor zijn honderden mensen aangenomen, waaronder experts van Mercedes Benz, Tesla en Ford. Het onderzoek betekent niet per definitie dat er ook een Apple Car gaat komen; het zou ook uitsluitend om de ontwikkeling van nieuwe technologieën kunnen gaan, zoals batterijen. De mysterieuze minivans van Apple die eerder op de weg gespot werden, bleken vals alarm te zijn toen Apple bekendmaakte dat hiermee wegen en de omgeving in kaart wordt gebracht voor de verbetering van de app Kaarten.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar