Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

De nieuwste Chromecast krijgt een Apple TV-app

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Chromecast Apple TV-app


Lees verder na de advertentie

Wil je de series van Apple TV+ bekijken op je televisie? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen – maar de Chromecast zit daar niet bij. Daar komt eindelijk verandering in. Op de nieuwe Chromecast met Google TV kunnen gebruikers de Apple TV-app installeren.

Chromecast TV-app

Daar heb je dus wel de nieuwste generatie Chromecast voor nodig, die een afstandsbediening en Google TV-besturingssysteem heeft. Op dit moment is het apparaatje nog niet in Nederland verkrijgbaar. Wel kun je de dongle alvast bij Duitse winkels bestellen.

Met de nieuwe Chromecast bekijk je niet alleen Apple TV+. Google beloofde eerder dat het apparaatje toegang geeft tot de content van meerdere streamingdiensten, die in één overzicht worden weergegeven. Ook de films en series van Netflix, Amazon Prime en Disney+ zitten daar bij.

De Apple TV-app is begin 2021 beschikbaar op de nieuwe Chromecast, belooft Google op zijn website.

Steeds meer platforms


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple spant zich flink in om zijn video-app naar zoveel mogelijk platforms te krijgen. De software is niet alleen beschikbaar op de iPhone en Mac; inmiddels heeft de Apple TV-app ook zijn weg gevonden naar meerdere smart tv’s, de PlayStation, Xbox en meer.

Apple TV+ kost € 4,99 per maand. Inmiddels staan er zo’n vijftig films en series op. De bekendste zijn The Morgning Show, For All Mandkind, See en Dickinson.