Terug naar ‘Chinese overheid wil geen spullen meer van Apple’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Chinese overheid wil geen spullen meer van Apple’

Door Jelle Mol26 februari 2015 09:072 min. leestijd0

China heeft elektronica van Apple en andere grote techbedrijven verwijderd van de lijst met goedgekeurde producten voor overheidsgebruik. Het land zou hiermee reageren op de vermeende spionage door Westerse inlichtingendiensten, maar het is aannemelijker dat het gaat om een protectionisme.

iPhone 6 China

Goedgekeurde producten

Het aantal goedgekeurde producten voor overheidsgebruik in China is in twee jaar van 2.000 naar 5.000 gegaan, maar die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan lokale merken. Buitenlandse techbedrijven, waaronder Apple, Intel en McAfee, komen steeds minder op de lijst voor. Cisco kan het helemaal schudden bij de Chinezen: in 2012 waren er nog 60 producten goedgekeurd; vorig jaar waren dat er 0.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Buitenlandse techbedrijven in China

Een overheidsfunctionaris schrijft het voorkeursbeleid toe aan de garanties die Chinese techbedrijven kunnen bieden. Ook zouden de spionageactiviteiten van de NSA en geruzie tussen de VS en China rondom cybersecurity een rol spelen. Het betreft echter niet de eerste poging van de Chinese overheid om buitenlandse techbedrijven te dwarsbomen. Vorige maand werd bekend dat nieuwe regels omtrent cybersecurity in China vergaande gevolgen hebben voor de beveiliging van Apple’s producten. Een groep bedrijven, ondersteund door de Amerikaanse regering, heeft daar bezwaar tegen gemaakt, omdat de reguleringen wel erg veel weg hebben van protectionisme.

Voor Apple en veel andere techbedrijven is China een enorm belangrijke markt. Uit de laatste kwartaalcijfers van Apple bleek dat de omzet in China het afgelopen jaar met 70% was toegenomen, mede door het grote succes van de iPhone 6.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar