Terug naar ‘Chinese iPhone-markt groter dan VS’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Chinese iPhone-markt groter dan VS’

Door Jelle Mol26 januari 2015 15:082 min. leestijd0

China is fan van de iPhone 6, dat wisten we al. Enkele maanden gaf Tim Cook aan dat Apple flink aan het investeren was in de Chinese markt, en volgens analisten werpt dat nu al zijn vruchten af: Apple zou inmiddels meer iPhones in China verkopen dan in de VS.

Groei in China

Dat stelt Financial Times (betaalmuur) in een prognose, vooruitlopend op de kwartaalcijfers die Apple morgenavond publiceert. Het zou de eerste keer voor Apple zijn dat een buitenlandse markt groter is dan de VS en duidt bovendien op een extreem snelle groei. Vorig jaar sloot Apple een deal met China Mobile, de grootste telecomprovider van het land, waarmee de iPhone binnen bereik kwam te liggen voor miljoenen potentiële klanten. Ook blijkt de iPhone 6 in China een ware verkoophit te zijn.

Ondanks de groei wordt de Chinese smartphonemarkt nog steeds voornamelijk gedomineerd door (goedkope) Android-toestellen, waaronder die van Samsung en Xiaomi.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuwe Apple Stores

Ondertussen werkt Apple aan een snelle uitbreiding in de Chinese retailtak. Afgelopen week opende een Apple Store in Hangzhou en nog vóór Chinees Nieuwjaar, op 19 februari, moeten er vier andere winkels geopend worden. Cook zei in oktober dat het de bedoeling is dat het bedrijf binnen nu en twee jaar van 15 naar 40 Chinese Apple Stores gaat.


https://twitter.com/tim_cook/status/558842841695125504

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar