Terug naar Chinese fabriek produceert 41.000 neppe iPhones
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Chinese fabriek produceert 41.000 neppe iPhones

Door Jelle Mol27 juli 2015 16:252 min. leestijd0

In Beijing is een illegale fabriek opgerold waar in enkele maanden 41.000 neppe iPhones zijn geproduceerd ter waarde van zo’n 19 miljoen dollar. Bij de inval zijn negen mensen opgepakt.

Neppe iPhones uit China

De fabriek zou begin dit jaar door een Chinees getrouwd stel zijn opgezet onder het mom van een gadgetfabriek. Voor de zes productielijnen die in de fabriek aanwezig waren, werden honderden arbeiders ingehuurd om onderdelen van tweedehands smartphones te assembleren tot neppe iPhones. Ten tijde van de inval werden 1400 apparaten ingenomen, maar duizenden andere nep-iPhones zouden al naar de Verenigde Staten zijn geëxporteerd. De Chinese politie werd getipt door Amerikaanse autoriteiten toen enkele van deze kopiëen werden ingenomen.

Intellectueel eigendom

De handhaving van intellectueel eigendom is een groot probleem in China, waardoor er allerlei fabrikanten zijn die bekende (Westerse) merken kopiëren. Recentelijk zijn de Apple Watch en iPhone 6 daarvan het slachtoffer geworden. Apple heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt in het land en daarom is het bedrijf er veel aan gelegen om nep-Apple-producten uit te bannen. Het bedrijf krijgt daarbij hulp van de Chinese overheid, die graag af wil van dubieuze ‘made in China’-reputatie voor wat betreft namaakspul. Tegenwoordig wordt daarom strenger opgetreden tegen nepelektronica en worden bedrijven aangemoedigd patenten en handelsmerken vast te leggen.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar