Terug naar Bug in iOS 9.3: linkjes openen in Safari onmogelijk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bug in iOS 9.3: linkjes openen in Safari onmogelijk

Door Laura Grootaarts28 maart 2016 11:172 min. leestijd0

Door een vreemde bug in iOS 9.3 krijgen veel mensen het niet meer voor elkaar om linkjes en url’s te openen in bijvoorbeeld Safari. Als je tikt op een link, dan opent deze niet en kan het zelfs gebeuren dat de app bevriest of spontaan afsluit. Ook het langer op een link duwen om deze te openen via het menu, biedt geen soelaas.

Nog veel onduidelijkheden

Het probleem treedt vooral op bij de iPhone 6s of 6s Plus. Maar ook mensen met een oudere iPhone of een iPad klagen massaal bij Apple. Het is zelfs niet helemaal zeker of het puur aan iOS 9.3 ligt, want ook telefoons en tablets met een eerdere versie van het besturingssysteem zijn getroffen. Vooral Apple-apps hebben te maken met de bug: naast Safari zijn er ook moeilijkheden in Mail, Berichten en Notities. Maar er wordt ook geklaagd over Facebook en WhatsApp. De video hieronder laat zien wat het probleem is:

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De oorzaak is nog onduidelijk. 9to5Mac meldt dat de app van Booking.com een van de mogelijke boosdoeners is. Zelfs na het verwijderen van die app, blijft het probleem optreden. Het uitzetten van JavaScript (via Instellingen>Safari > Geavanceerd) lost in sommige gevallen het probleem op, maar dan ook alleen in de browser Safari en niet in de overige apps.

Apple weet van de bug, maar kan er vooralsnog ook geen verklaring voor geven. De eerstvolgende update van iOS 9.3 moet het probleem oplossen en laat waarschijnlijk niet heel lang op zich wachten.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar