Terug naar Miljoenenboete voor leveranciers Apple bij uitlekken producten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Miljoenenboete voor leveranciers Apple bij uitlekken producten

Door Jelle Mol14 oktober 2014 09:511 min. leestijd0

Foxconn

Leveranciers riskeren een miljoenenboete indien productgeheimen van Apple uitlekken. Dat blijkt uit een rechtszaak tegen saffierproducent GT Advanced Technologies, dat momenteel in de financiële problemen zit. De leverancier is aangeklaagd door aandeelhouders die openheid van zaken eisen omtrent het ‘wurgcontract’ van Apple.

$ 50 miljoen per gebeurtenis

Apple maakt zelden iets bekend over de contracten met leveranciers, maar documenten die aan de Amerikaanse rechtbank zijn gepresenteerd lichten een tipje van de sluier op. In het contract dat Apple had gesloten met GT Advanced Technologies was een boeteclausule van $ 50 miljoen per gebeurtenis opgenomen. De hoogte van de boete varieert per contract en leverancier. Het is vanzelfsprekend dat leveranciers van Apple een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen, maar tot nu toe was nog niets bekend over eventuele consequenties.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gestolen onderdelen

Met de forse boetes kan Apple echter niet voorkomen dat voorafgaand aan de presentatie van iedere iPhone of iPad onderdelen uitlekken. Juist door de geheimzinnigheid rondom nieuwe Apple-producten is een heuse handel ontstaan in gelekte onderdelen. Bij leverancier Foxconn worden de productielijnen daarom streng gecontroleerd. In september werd een Foxconn-medewerker opgepakt die onderdelen van de iPhone 6 had gestolen en doorverkocht.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar