Terug naar Boeken in het tijdperk van de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Boeken in het tijdperk van de iPad

Door Redactie iCreate10 maart 2010 12:222 min. leestijd1

De iPad gaat wegwerppockets vervangen, en schrijver Craig Mod is blij toe. Hij laat deze, op dode bomen gedrukte, verhalen graag over aan de nieuwe gadget van Apple. Dit schrijft hij in een uitgebreid artikel over de toekomst van het gedrukte boek met de iPad in het vooruitzicht.

Craig Mod is niet alleen schrijver, hij houdt van mooie boeken en heeft zich al zes jaar bezig gehouden met het maken ervan. Craig legt uit dat er twee verschillende type boeken zijn: boeken waarbij de vormgeving geen rol speelt, en boeken die worden geschreven met begeleidende afbeeldingen al in gedachten. Een thriller van van Stephen King valt bijvoorbeeld in de eerste groep, het is een waterval aan woorden die volgens hem zonder problemen in de vorm van een iBook of de Kindle e-reader kan worden gegoten.

Het zijn de mooie boeken die van de iPad een unieke e-reader maken, want de iPad kan meer dan alleen lappen tekst vertonen. Het apparaat is ook uitermate geschikt voor artikelen met strakke vormgeving en knallende afbeeldingen. Craig beschouwt het scherm van de iPad als een canvas waarop boeken en verhalen op een hele nieuwe manier verteld kunnen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, volgens deze liefhebber van mooie boeken.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Het hele artikel van Craig Mod is te lezen op zijn website.

Boeken met vormgeving, wel op de iPad, niet op de e-reader

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ravi
Lezer
Ravi

Een interessant artikel van Craig Mod. Zelf denk ik dat boeken voor het grootste deel wel zullen voortbestaan, precies in de manier dat Craig hier in zijn artikel uitbeeld. Daarnaast ben ik voornamelijk benieuwd naar de andere mogelijkheden/vormen die de iPad mogelijk maakt. We zullen zien wie er op welke creative manieren mee gaan spelen.