Terug naar Waarom je nú een iPhone-abo moet nemen: BKR-registratie per 1 mei
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom je nú een iPhone-abo moet nemen: BKR-registratie per 1 mei

Door Laura Grootaarts26 april 2017 15:323 min. leestijd1

Ben je van plan om binnenkort een nieuw telefoonabonnement af te sluiten of om te verlengen? Het kan verstandig zijn om dat voor aanstaande maandag 1 mei te doen. Vanaf dan kan een mobiel abonnement met daarbij een ‘gratis’ iPhone of andere dure smartphone leiden tot een BKR-registratie. En dat kan een hindernis zijn als je de komende tijd een hypotheek wilt afsluiten.

Rode iPhone keynote maart

Gratis iPhone is niet gratis

De ‘gratis’ meegeleverde iPhone bij je abo is natuurlijk helemaal niet gratis. Je betaalt je telefoon gedurende de looptijd van je abonnement stukje bij beetje af. Neem je zo’n ‘gratis’ toestel, dan kies je dus eigenlijk voor het afsluiten van een lening. In het maandbedrag zitten naast de kosten voor data, bellen en sms ook de kosten voor de afbetaling van je telefoonkrediet verwerkt. Al sinds 1 januari van dit jaar zijn providers verplicht om duidelijk inzicht te geven in wat de toestelkosten en de overige kosten zijn. Sindsdien kom je bij het afsluiten van een abo ok de slogan Let op! Geld lenen kost geld tegen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

BKR mobiel abonnement

Inkomenstoets

Vanaf maandag 1 mei ga je de gevolgen van de nieuwe regeling sterker merken. Dit is overigens de uiterste datum, dus het kan zijn dat jouw provider al de nieuwe werkwijze hanteert. Wil je een toestel dat meer dan 250 euro kost? Dus welke iPhone dan ook? Dan is je telefoonprovider (je kredietverstrekker) verplicht om een inkomenscheck uit te voeren om te kijken of jij de rekeningen wel kunt betalen. Valt de check negatief uit, dan kan dat betekenen dat je abonnement aan je neus voorbij gaat. Puur uit bescherming van de consument, overigens.

Registratie BKR mobiel abonnement

Kom je wel in aanmerking voor een abo met een toestel van boven de 250 euro, dan wordt hier een registratie van gemaakt bij het BKR. Dit is bijvoorbeeld nadelig als je in de nabije toekomst een huis wilt kopen en een hypotheek wilt afsluiten. Het maximale hypotheekbedrag kan duizenden euro’s lager uitvallen. En ben je slordig met het betalen van je telegoonabo, dan kan een hypotheek weleens een heel lastig verhaal gaan worden.

Wat nu?

Wil je een iPhone maar geen BKR-registratie, dan is het verstandig om de telefoon die bij je abonnement hoort in een keer af te betalen. Sommige providers bieden de optie om maximaal 250 euro op afbetaling te doen, en dat je het bedrag daarboven meteen al betaalt. Of je koopt los van je provider een toestel en gaat voor een sim-only abonnement. We zijn benieuwd naar de mazen in de wet die providers gaan vinden …

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Remco
Lezer
Remco

Het helpt ook niet dat deze high end telefoons als maar duurder worden