Terug naar Bixby werkt niet direct op Galaxy S8: spreekt geen Engels
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bixby werkt niet direct op Galaxy S8: spreekt geen Engels

Door Laura Grootaarts12 april 2017 16:452 min. leestijd0

Eind deze maand verschijnt de Samsung Galaxy S8. We hadden verwacht dat we dan ook kennis zouden gaan maken met Bixby, maar de slimme spraakassistent is bij de lancering van het nieuwe toestel niet direct beschikbaar.

Bixby

Spraakbesturing volgt nog

Apple heeft Siri, Amazon heeft Alexa, Windows heeft Cortana. En Samsung kondigde kort geleden vol trots Bixby aan, een assistent waarmee je op drie manieren kunt communiceren met de Samsung Galaxy S8. Bixby begrijpt praten, typen en aanraken. Nu blijkt de stembesturing vertraging op te lopen, zo bevestigt Samsung.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens een woordvoerder kwam Bixby gedurende tests in de afgelopen weken niet al te best uit de verf. De spraakassistent beheerst het Koreaans prima, maar als er Engels tegen hem gesproken wordt zijn de prestaties beduidend minder dus daaraan moet nog gesleuteld worden. Voor de stemfunctie moeten consumenten dus even geduld hebben, de andere Bixby-functies zijn wel direct beschikbaar. Zo kun je objecten opzoeken door de camera erop te richten.

Bixby spreekt al helemaal geen Nederlands

Het is nog niet duidelijk wanneer Bixby het Engels wel voldoende beheerst, maar het lijkt er sterk op dat dit nog voor de zomer gaat gebeuren. Aan de speciale Bixby-knop op het toestel heb je dan misschien nog niet al te veel, want Bixby spreekt geen Nederlands. Of dat er wel ooit van gaat komen, weten we niet. Siri, Bixby’s iPhone-collega, sprak de eerste tijd ook geen Nederlands.

In de video hieronder zie je de (potentiële) mogelijkheden van Bixby.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar