Terug naar Bill Gates vindt dat Apple iPhone van terrorist moet kraken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bill Gates vindt dat Apple iPhone van terrorist moet kraken

Door Laura Grootaarts23 februari 2016 11:122 min. leestijd0

Apple weigert voor de FBI een iPhone 5c van een terrorist te hacken. De hele techindustrie leek tot nu als één man achter Apple te staan, maar daar is nu verandering in gekomen. Microsoft-oprichter Bill Gates staat – overigens net zoals een nipte meerderheid van de Amerikaanse bevolking – aan de kant van de overheid en vindt dat Apple het mogelijk moet maken om de telefoon te ontgrendelen.
Bill Gates

Uitzonderlijk geval

Gates is het niet met Apple eens dat je hiermee een hoofdsleutel creëert waar misbruik van gemaakt kan worden.  “Dit is een specifiek geval waarbij de overheid vraagt om toegang tot informatie. Het is géén algemeen verzoek, het gaat om één uitzonderlijk geval”, meent Bill Gates, compleet niet in lijn met wat onder meer WhatsApp en Google vinden. Inmiddels wordt beweerd dat de FBI nog zeker 12 andere iPhones wil ontgrendelen met het ‘extra stukje service’ van Apple. Dus of het inderdaad om één uitzonderlijk geval gaat, valt nog te bezien.

Hoger beroep

Een rechter oordeelde vorige week dat Apple een iPhone moet kraken van de schutter die eind vorig jaar een bloedbad veroorzaakte in Californië. Het lukt de FBI niet om de telefoon zelf te ontgrendelen en de inhoud van de iPhone wordt gewist als het maximale aantal inlogpogingen wordt overschreden. Apple weigert mee te werken aan de zaak, want daarmee komen de privacy en de veiligheid van iPhone-gebruikers in het gedrang. Het bedrijf gaat in hoger beroep.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar