Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Bezuinigen op je telefoonkosten? Je leest hier hoe

Auteur: iCreate
0 reacties
iPhone met accessoires flatlay


Lees verder na de advertentie

Gebruikmaken van de mogelijkheden die er zijn, maar dan wel met zo min mogelijk kosten. Voor de een is het een hobby om de uitgaven zo laag mogelijk te houden, voor de ander lijkt dit onbegonnen werk. Het draait allemaal om de vraag: wat heb je echt nodig? Pak de overzichten van de afgelopen maanden er eens bij. Wat heb je betaald en wat heb je eigenlijk gebruikt? Hieronder een paar tips om te bezuinigen op je (toekomstige) telefoonkosten.

1. Abonnement met een losse telefoon

Ze bestaan nog steeds, abonnementen waarbij je een telefoon naar keuze kunt uitzoeken. Heb je nog zo’n abonnement, stop er dan mee zodra de looptijd het toelaat. Stap over naar een abonnement met een losse telefoon en vergelijk sim only goed verschillende providers. Kies bijvoorbeeld voor nummerbehoud en blijf je toestel gewoon gebruiken zolang deze het nog doet.

Want een van de gemakkelijkste manieren om een lagere rekening te krijgen is natuurlijk om nog langer vast te houden aan je huidige telefoon. Belt je “oude telefoon” wel goed? Mooi. Laat je niet verleiden door de nieuwste en snelste iPhone op de markt, zoals eerder deze maand aangekondigd door Apple. Een smartphone is uiteindelijk maar een telefoon.

Wil je toch een andere smartphone? Kijk eens of je refurbished toestel kunt vinden die aan al je eisen voldoet. Deze zijn grondig schoongemaakt, gerepareerd en gecontroleerd. Besluit je om bijvoorbeeld om een oudere iPhone te kopen, dan krijg je meestal garantie en betaal je veel minder. Bovendien lever je ook nog eens een belangrijke bijdrage aan het milieu door hergebruik van materialen en vermindering van afval.

2. Gebruik wifi wanneer je kunt


kooptip

Probeer een wifi-verbinding te gebruiken wanneer deze beschikbaar is, vooral thuis, in de trein of op het werk. En als je onderweg geen wifi-toegang hebt, download of stream dan in ieder geval geen films, podcasts of muziek als je geen wifi gebruikt.

Die kosten voor het gebruik van je bundel kunnen snel oplopen en de meeste providers brengen je extra in rekening zodra je eroverheen gaat. Zorg ervoor dat je binnen je maandelijkse limiet blijft door alleen mobiele data te gebruiken wanneer je dit nodig hebt. Sommige providers sturen je een waarschuwing wanneer je in de buurt van jouw limiet komt. Het kan handig zijn om je aan te melden voor deze waarschuwingen!

3. Beperk het gebruik van achtergrondgegevens

Zelfs als je geen internet gebruikt wanneer je onderweg bent, gebruiken sommige apps nog steeds kostbare data op de achtergrond. Klinkt geheimzinnig, we weten het. Je kunt gemakkelijk deze apps uitschakelen als het niet belangrijk is. Ga naar je instellingen en bekijk het gebruik van mobiele data en schakel dat uit wat je niet gebruikt. Ook gaat op deze manier de batterij een stuk langer mee.

Als je met deze tips merkt dat je veel mobiele data overhoudt, dan kun je ervoor kiezen om te wisselen naar een kleiner en goedkoper abonnement. De flexibiliteit van een sim-only abonnement maakt dit mogelijk.