Terug naar Bevestigd? Koptelefoonaansluiting iPhone verdwijnt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bevestigd? Koptelefoonaansluiting iPhone verdwijnt

Door Sven Lamers20 januari 2016 11:342 min. leestijd0

We hebben er al vaak genoeg over geschreven, maar nu is er een erg betrouwbare aanwijzing opgedoken dat de volgende iPhone geen koptelefoonaansluiting meer gaat krijgen. Een ontwikkelaar heeft in de code van de bèta van iOS 9.3 een aantal regels ontdekt waarin het systeem checkt of het apparaat een koptelefoonaansluiting heeft of niet. Alle iOS-devices van het moment hebben zo’n aansluiting, dus zo’n controle zou daarop vrij overbodig zijn. Voor toekomstige apparaten is dat echter een ander verhaal.

iOS-headphone

Aanwijzing van Apple zelf

Deze coderegels zijn de eerste aanwijzing voor het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting van Apple zelf. Voorheen waren er geruchten, maar dit kunnen we nu als zo goed als bevestigd beschouwen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Waarschijnlijk moet je je koptelefoon binnenkort op de Lightning-aansluiting aansluiten, daarbij zijn in theorie ook adapters naar de 3,5mm-aansluiting denkbaar. Geleidelijk gaan we dan overstappen naar draadloze koptelefoons die via bluetooth werken. Naar verluidt werkt Apple al aan zogeheten AirPods.

Voordelen van Lightning

Geluidsoverdracht via de digitale Lightning-aansluiting biedt overigens een aantal voordelen ten opzichte van de analoge mini-jack. Zo is een veel hogere geluidskwaliteit mogelijk omdat het digitale signaal naar de koptelefoon wordt gestuurd en daar pas wordt omgezet naar geluid. Daarnaast zou de nieuwe iPhone door het verdwijnen van de 3,5mm-aansluiting nog dunner kunnen worden.

Gewaagde stap

Het is gewaagde stap, maar Apple staat erom bekend vroeg afstand te nemen van ouderwetse technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het verdwijnen van de SuperDrive in de Macs en de nieuwe usb-c-aansluiting in plaats van een gewone usb-poort op de MacBook. Natuurlijk zijn er ook een hoop mensen tegen het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting. Er is een petitie gaande met bijna 300.000 supporters.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar