Terug naar Beveiliging in iOS 8 verbeterd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Beveiliging in iOS 8 verbeterd

Door Jelle Mol18 september 2014 10:112 min. leestijd0

In iOS 8 heeft Apple nieuwe beveiligingsfeatures geïntroduceerd. Zo kan Apple niet langer de toegangscode van een iPhone of iPad omzeilen. Ook is de functie Activeringsslot standaard ingeschakeld in iOS 8, waarmee wordt voorkomen dat een iPhone bij verlies of diefstal opnieuw geactiveerd kan worden.

Toegangscode omzeilen

Voorheen was het voor Apple mogelijk om hulp te verlenen bij het verkrijgen van toegang tot iPhones of iPads die in beslag waren genomen. Dat gebeurde uitsluitend op verzoek van de autoriteiten (opsporingsdiensten). Met iOS 8 komt daar een einde aan, omdat Apple de toegangscode van een apparaat niet kan omzeilen. ‘Het is technisch gezien niet mogelijk om mee te werken aan een verzoek van opsporingsdiensten om toegang te krijgen tot data op een apparaat dat iOS 8 draait’, aldus Apple.

De gebruiker moet daarvoor wel een toegangscode hebben ingesteld. Ook geldt de beperking alleen voor data die opgeslagen zijn op het apparaat zelf en niet voor iCloud. Foto’s, berichten, e-mail, contacten, oproepen, notities en herinneringen op je iOS-apparaat zijn dus niet toegankelijk, maar maak je gebruik van iCloud, dan heeft Apple daar wel toegang tot (op verzoek van de autoriteiten).

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Activeringsslot in Zoek mijn iPhone

De beveiliging in iOS 8 is ook uitgebreid met het Activeringsslot. De functie werd al geïntroduceerd in iOS 7, maar wordt in iOS 8 standaard ingeschakeld. Dankzij Activeringsslot is het niet mogelijk om een iPhone te wissen of opnieuw te activeren zonder de Apple ID van de oorspronkelijke gebruiker. Deze beveiliging wordt geactiveerd met de app Zoek mijn iPhone. In de praktijk leidt dit tot een onbruikbare telefoon voor de tweedehandsmarkt. De politie in San Francisco en Londen rapporteerden eerder dat dankzij Activeringsslot het aantal gestolen iPhones met respectievelijk 38% en 24% is teruggenomen.

Naast de nieuwe beveiligingsfeatures heeft Apple een aantal zwakheden in de beveiliging van iOS opgelost. Een daarvan is de mogelijkheid om via een achterdeur vertrouwelijke gegevens van een iPhone uit te lezen, onlangs ontdekt door beveiligingsexpert Jonathan Zdziarski. Het vermeende lek werd door Apple weggewuifd als een ‘diagnostische functie’, maar daar is het bedrijf nu alsnog op teruggekomen.

Activeringsslot iPhone

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar