Terug naar Bèta iOS 10.3.2 is uit … maar niet voor iPhone 5(c) en iPad 4
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bèta iOS 10.3.2 is uit … maar niet voor iPhone 5(c) en iPad 4

Door Laura Grootaarts30 maart 2017 10:072 min. leestijd0

Begin deze week kwam iOS 10.3 uit voor iPhone, iPad en iPod touch. Inmiddels is Apple al aan het testen met de opvolger hiervan: de (publieke) bèta van iOS 10.3.2 is verschenen. Opvallend is dat deze testversie niet geïnstalleerd kan worden op een aantal van de oudere toestellen.

iOS 10.3.2 niet voor oude iPhones en iPad

Grote nieuwe functies zijn er niet in iOS 10.3.2, en toch is er iets opmerkelijks aan deze update. Al snel bleek namelijk dat de testversie van iOS 10.3.2 niet te downloaden is op de iPhone 5, de iPhone 5c en de vierde generatie iPad. Dat zijn allemaal apparaten met een verouderde 32-bit processor.

hoesjes iphone 5c

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De kans is dus groot dat je deze toestellen straks niet meer kunt updaten naar de nieuwe iOS-versie. Een opvallende beslissing van Apple: meestal stopt de ondersteuning van verouderde toestellen pas bij de komst van een nieuw iOS, als er begonnen wordt met een nieuwe nummering. Maar dit keer wachten ze dat niet af – hoewel het natuurlijk mogelijk is dat de bèta voor deze toestellen nog volgt.

Afscheid nemen van 32-bit apps

appcomptabiliteit

Eerder was al duidelijk dat we afscheid gaan nemen van 32-bit apps. Maar liefst 187.000 apps voldoen op dit moment niet aan de eisen van Apple en worden in toekomstige versies van iOS niet meer ondersteund. In iOS 10.3.2 kun je de appcompatibiliteit testen, zodat je weet of ook jouw apps nog allemaal werken. Tot nu toe gingen we ervan uit dat met ‘toekomstige versie’ iOS 11 werd bedoeld, maar gezien deze nieuwe ontwikkeling kan het ook zomaar een aantal maanden eerder al gebeuren.

Maandag verscheen iOS 10.3

Afgelopen maandag lanceerde Apple iOS 10.3 met Zoek mijn AirPods, meer inzage in je cloud-verbruik en andere handige nieuwe functies. Enkele dagen later zijn we dus al weer bezig met de opvolger hiervan, iOS 10.3.2. Waarom iOS 10.3.1 wordt overgeslagen, is op dit moment nog niet duidelijk.

Wil je meer weten over iOS 10 en alle functies ervan? Lees dan onze special.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar