Terug naar Bèta iOS 10.1 is uit: maak mooiere portretfoto’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bèta iOS 10.1 is uit: maak mooiere portretfoto’s

Door Laura Grootaarts22 september 2016 09:282 min. leestijd0

Vorige week dinsdag kwam iOS 10 uit, en nu al komt de eerste update van het besturingssysteem eraan. Apple heeft inmiddels de bèta-versie van iOS 10.1 uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen aan de slag met deze testversie en hiermee alles uit de nieuwe dubbele camera van de iPhone 7 Plus halen.

Scherptediepte-effect bij portretfoto’s

iPhone 7 Plus: portretfoto's

De nieuwe iPhone 7 Plus heeft twee camera’s: een groothoeklens en een telelens. Tijdens de keynote werd al aangekondigd dat je met deze dubbele camera een mooi scherpte-diepteeffect kunt creëren, ook wel bekend als bokeh. Hiermee kun je bijvoorbeeld een portretfoto maken waarbij het gezicht scherp wordt weergegeven, en de achtergrond wat vaag. Zo gaat alle aandacht uit naar het onderwerp. Een trucje dat tot nu toe alleen was weggelegd voor spiegelreflexcamera’s. De functie werkt overigens niet alleen met gezichten, maar ook met objecten.

Dubbele camera iPhone 7

Qua hardware was de iPhone er al klaar voor, maar qua software nog niet. Als straks iOS 10.1 wordt uitgebracht, is dat wél het geval. In de camera-app kun je nu nog kiezen uit tijdsverloop, video, foto, vierkant en pano. Daar komt binnenkort dus ook de optie Portret bij. Waarschijnlijk komt een dezer dagen ook de publieke bèta van iOS 10.1 vrij, en die is voor iedereen uit te proberen. En is die testversie eenmaal verschenen, dan zal ook de officiële uitrol van iOS 10.1 niet meer lang op zich laten wachten.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar