Terug naar 7x de beste video’s van Apple uit 2018
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7x de beste video’s van Apple uit 2018

Door Terry Stooker26 december 2018 12:004 min. leestijd0

Naast nieuwe producten heeft Apple het afgelopen jaar ook de nodige video’s gepubliceerd. Veelal om de nieuwste producten of features te promoten, maar ook om te focussen op de (verborgen) creativiteit en gezondheid van de gebruikers. Dit zijn onze zeven favoriete video’s van Apple van afgelopen jaar, op chronologische volgorde.

1. De zingende animoji

Hoewel iOS 11 al in september 2017 uitgekomen is, belichtte Apple begin dit jaar maar al te graag nog eens Animoji. Dit zijn geanimeerde emoji – zoals een drol, eenhoorn of leeuw – die je gezichtsuitdrukking perfect nabootsen. Zoals bovenstaande video laat zien kun je hier de leukste dingen mee doen. Vanaf iOS 12 kun je zelfs jezelf ‘emojificeren’. Hoe je dit doet en van jezelf een zogeheten memoji maakt lees je hier. Wil je een leuke memoji-video maken? Nog even geduld; in iCreate 105 gaan we hier uitgebreid mee aan de slag!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier

2. Stap over op iPhone

Uiteraard is er ook dit jaar weer een campagne geweest om mensen over te halen voor de iPhone te kiezen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung, houdt Apple het echter behoorlijk smaak- en stijlvol. Ze noemen geen namen en trekken de vergelijking tussen een willekeurige smartphone en de iPhone. De video hierboven is er een van velen, en gaat over veiligheid. Onlangs is bijvoorbeeld nog bekendgemaakt dat de iPhone X niet te ontgrendelen is met een 3D-geprint hoofd. De vier geteste Android-toestellen – de LG G7 ThinQ, Samsung S9, Samsung Note 8 en OnePlus 6 – werden hierdoor wel om de tuin geleid.

Meer weten over iPhone X?
Bekijk dit dossier

3. Ontgrendel met een blik

We blijven nog even bij Face ID. Bovenstaande video mag dan een grappige absurdistische insteek hebben, hij slaat de plank toch een beetje mis. Handig dat je met een enkele blik je iPhone ontgrendelt, maar de dame in de video doet dit ook met alle kluisjes, deuren, tafels op school, om nog maar te zwijgen over de parkeerplaats vol auto’s. Wat zegt dat dan over de veiligheid?

4. iPhone XS groeispurt

Dit jaar presenteerde Apple de iPhone XS. En hoewel het volgens Apple natuurlijk de beste iPhone óóit is, vonden wij hem in eerste instantie een tikkeltje aan de saaie kant. De groeispurt in de video lijkt dan ook vooral te slaan op de iPhone XS Max. Deze iPhone heeft een schermdiagonaal van maar liefst 6,5-inch, wat het grootste scherm op een iPhone ooit is. Ondertussen blijven liefhebbers van de kleine iPhone SE gespannen in afwachting. De geruchten over een mogelijke opvolger van de handzamere iPhone zijn het afgelopen jaar allekantenopgegaan.

Wat wij van de iPhone XS en XS Max vinden, lees je in iCreate 103.

iCreate 103
iCreate 103
De ultieme vergelijking: iPhone XS vs. iPhone XR

Meer weten over iPhone XS (Max)?
Bekijk dit dossier

5. MacBook Air

We hebben er lang op moet wachten, maar eindelijk heeft de oude MacBook Air een waardige opvolger gekregen. Bovenstaande video is er een zoals we vaker hebben gezien van Apple. Een simpele productvideo van de nieuwe MacBook Air, denk je misschien. Toch weet Apple zo’n introductievideo altijd ontzettend stijlvol over het scherm te laten rollen.

Een review van de MacBook Air plus een uitgebreid Mac koopadvies vind je in iCreate 104.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

6. Share Your Gifts

Zo vlak voor de feestdagen kwam Apple met bovenstaande video, die haast een idealistische inslag heeft. Een ode aan de creativiteit en dat je je gave moet durven delen. Uiteindelijk is Apple natuurlijk ook gewoon een bedrijf dat winst wil maken. Maar dat doet weinig af aan de boodschap van deze video.

7. De Apple Watch redt levens

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de Apple Watch al meerdere levens gered heeft. Bovenstaande video vertelt onder meer het verhaal van een in de problemen geraakte kitesurfer die zijn zoon heeft weten te bereiken, een man met een verhoogde hartslag die op aanraden van zijn Watch naar het ziekenhuis is gegaan, en een vrouw die de hulpdiensten in heeft weten te schakelen na een auto-ongeluk. Gezondheid is en blijft een van de pijlers van Apple. En wij willen dit moment graag aangrijpen om je alvast een gezond 2019 toe te wensen!

Meer weten over Apple Watch Series 4?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar