Terug naar Zeg dag tegen Netflix: dit zijn de 4 beste streamingdiensten in 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zeg dag tegen Netflix: dit zijn de 4 beste streamingdiensten in 2022

Door Ward Edema28 juli 2022 10:182 min. leestijd7

Netflix wordt nog dit jaar duurder, en krijgt ook nog reclame! Tijd voor iets anders: dit zijn de beste streamingdiensten in 2022.

Beste streamingdiensten 2022

Beste streamingdiensten in 2022

Eerder dit jaar werd duidelijk wat de plannen van Netflix zijn aan het einde van het jaar: een nieuw abonnement met reclames, en een toeslag van € 2,39 per kijker die buiten je huishouden met jouw account meekijkt. Inmiddels zijn deze plannen ook bevestigd door Netflix co-CEO Ted Sarandos.

Voor veel mensen is dit een reden om het Netflix-abonnement op te zeggen. Want nog meer betalen voor de streamingdienst die nu al de duurste is … waarom zou je dat nou doen? Wij hebben de beste streamingdiensten in 2022 op een rij gezet, zodat je ook zonder Netflix straks genoeg te kijken hebt.

1. Disney+

Disney+

Hoewel de naam Disney+ doet vermoeden dat je met deze streamingdienst alleen brave tekenfilms kunt kijken, is dit zeker niet het geval. Disney is een gigant: ze bezitten 20th Century Fox, Pixar, Marvel, Lucasfilm en National Geographic. De films van die studio’s kijk je dus allemaal via Disney+.

Disney+
€ 8,99 per maand of € 89,90 per jaar (4K, vier apparaten tegelijk)

2. HBO Max

HBO Max

HBO blinkt uit in zijn eigen series: die staan bekend om hun hoge kwaliteit. Denk aan Game of Thrones, Chernobyl, The Sopranos, Westworld, The Wire en nog veel meer. Die stream je bij HBO Max, evenals de nieuwste films van Warner Bros. en DC, en series van Cartoon Network.

HBO Max
€ 5,99 per maand of € 46,99 per jaar (720p, één apparaat tegelijk)
€ 7,99 per maand of € 59,99 per jaar (4K, drie apparaten tegelijk)

3. Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is met afstand de goedkoopste streamingdienst van Nederland. Toch krijg je voor dat bedrag flink wat content, waaronder álle James Bond-films, de hitserie The Boys, en The Grand Tour met het originele trio van Top Gear. Ook leuk: je krijgt er Amazon Prime bij, met gratis verzending en kortingen voor je Amazon-bestellingen.

Amazon Prime Video
€ 2,99 per maand (4K, drie apparaten tegelijk)

4. Apple TV+

Apple TV+

Vraag eens rond aan je vrienden of familie: “Wie van jullie heeft hier Apple TV+”? Waarschijnlijk hoor je krekels. Toch heeft Apple’s streamingdienst genoeg series en films die de moeite waard zijn, zoals For All Mankind, Ted Lasso, The Morning Show, en Oscar-winnaar CODA.

Apple TV+
€ 4,99 per maand (4K, vijf apparaten tegelijk)

 

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

7
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Cees
Lezer
Cees

ik vind de series op HBO, Disney, Prime Video en Apple TV nog niet echt om over naar huis te schrijven. In dit rijtje mis ik nog Videoland. Nu maar hopen dat de soep niet zo heet gegeten wordt. Want anders voel ik mezelf toch genoodzaakt om mijn jarenlange abbonement op te zeggen. Ga niet nog meer betalen voor een streamingdienst waar niet bijna alles opstaat (heb nu het duurste abonnement). Misschien eens naar Spotify kijken daar heb je zo goed als alle muziek die er is. Daar heb ik ook het duurste abonnement maar heb het idee dat ik… Lees meer »

Werner
Lezer
Werner

Ik hoop dat HBO ook los naar België komt, nu zit het hier in het Streamz pakket van Telenet en is als je alle content wil kijken 20€/m kost wat duurder is dan Netflix. Dat Netflix abonnementen zou verliezen was te verwachten maar ergens blijven zij wel marktleider en brengen ze ook de meeste originals uit. Prime Video is niet slecht als je niet in België woont, de meeste series en films zijn hier in het Frans gesynchroniseerd zonder de optie om het in de originele taal te zetten. Maar voor 2,99€ blijft het wel de goedkoopste. Disney+ is best… Lees meer »

Rico
Lezer
Rico

Nou ik heb er een hard hoofd in dat het gedaan is met Netflix! Netflix zal altijd op nummer 1 blijven al is het alleen maar omdat zij veel buitenlandse kassuccesen hebben op hun platform. Daar komen de overige streaming diensten niet eens een beetje bij in de buurt. Ik snap dat Netflix heet deel fenomeen tegen wilt gaan en daar hebben zij alle recht toe! Abonnees en meelifters hebben jaren lang geluk gehad maar daar komt toch een keer een einde aan en die keer is helaas voor hen dit jaar! Als iedereen gewoon betaald voor zijn/haar lidmaatschap heeft… Lees meer »

Magda
Lezer
Magda

Reclames bij Netflix? Dan ben ik weg.

P. Winkelman
Lezer
P. Winkelman

Magda, dat is bij de goedkoopste abonnement.

Erik
Lezer
Erik

Je geeft aan dat de delers jarenlang gratis geprofiteerd hebben.
Ik zie dat anders.

Heb vanaf het begin een abonnement. Voor maximaal twee gelijktijdige streams. En daar moet ik dan toch, ongeacht locatie, gebruik van kunnen maken?
Dat ze later ineens met maatregelen komen om verder te beperken vind ik juist onterecht.

Wie zegt bovendien dat mensen die vanuit twee adressen kijken niet ook een huishouden zijn?

Als ik moet bijbetalen omdat mijn dochter op een ander adres verblijft, is het einde abonnement.

P. Winkelman
Lezer
P. Winkelman

Ik heb Netflix en videoland en vind het genoeg. En zo af en toe naar de bios.