Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone

iPhone 11 Pro beoordeeld als ’s werelds beste smartphone

Auteur: Koen van Ekeren
14 reacties
Beste smartphone 2019


Lees verder na de advertentie

Consumer Reports, een toonaangevend Amerikaans tijdschrift voor productbeoordelingen, komt na uitgebreide testen tot de conclusie dat er geen betere smartphone is dan de iPhone 11 Pro Max. De kleinere iPhone 11 Pro volgt op de tweede plaats en ook de goedkopere iPhone 11 scoort goed.

Beste smartphone 2019

‘Hoewel Apple niet met grote ontwerpwijzigingen kwam voor de iPhone 11 Pro en Pro Max, hebben de toestellen wel grote verbeteringen die de telefoons naar de twee bovenste plaatsen hebben gebracht’, schrijft Consumer Reports. De Amerikaanse evenknie van De Consumentenbond prijst vooral de batterij en camera van de nieuwe paradepaardjes van Apple.

Net als andere jaren maakte Consumer Reports bij het testen van de batterij gebruik van een robotvinger, die het smartphonegedrag van een gemiddelde consument nabootst. De iPhone 11 Pro Max schopte het tot een indrukwekkende 40,5 uur; 11 (!) uur langer dan de iPhone XS Max van vorig jaar. De iPhone 11 Pro hield het 34 uur uit op een lading, zo’n 6,5 uur langer dan de iPhone XS. Bij de iPhone 11 stopte de teller op 28 uur. Dit is ongeveer 30 minuten meer dan bij zijn voorganger, de iPhone XR.

Voor het eerst heeft de iPhone een derde lens en dat was ook nodig om concurrerend te blijven met de andere toptelefoons, stelt de consumentendienst. Zij gaan niet uitgebreid in op de cameratesten, maar stellen wel dat de 11 Pro en 11 Pro Max beschikken over een van de beste smartphonecamera’s. Ook de iPhone 11 behaalde een ‘Very Good’-score in deze categorie. Verder waren de testers te spreken over twee nieuwe camerafuncties: de Slofie (een selfie in slow-motion) en nachtmodus.


kooptip

De nieuwe iPhones scoorden ook veel punten door de snellere processors. De testers vonden de A13 Bionic-chip aanzienlijk sneller dan de chips in de allerbeste Android-modellen. Wel plaatst Consumer Reports nog een kritische noot: de telefoons gaan snel kapot, dus een iPhone hoesje erbij kopen is verstandig.

Ranglijst

Volgens de testers is de iPhone 11 Pro Max de beste smartphone 2019. Ook de veel goedkopere iPhone 11 doet het goed met een achtste plek.

  1. iPhone 11 Pro Max (95)
  2. iPhone 11 Pro (92)
  3. Samsung Galaxy S10 + (90)
  4. iPhone XS Max (90)
  5. Samsung Galaxy S10
  6. Samsung Galaxy Note 10 +
  7. iPhone XS
  8. iPhone 11
  9. Samsung Galaxy Note 10+ 5G
  10. Samsung Galaxy Note 10

Bron: Consumer Reports