Terug naar Bendgate II: Buigt de iPhone 6 Plus toch?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bendgate II: Buigt de iPhone 6 Plus toch?

Door Arjan Kropman4 januari 2015 11:383 min. leestijd8

In september 2014 schreven wij naar aanleiding van het nieuws dat door verschillende media de nieuwe iPhone 6 Plus publiekelijk werd omgebogen, dat het allemaal wel zou meevallen in de praktijk. Alles buigt als je maar voldoende kracht uitoefent. Normaal gebruik zou geen problemen hoeven op te leveren. Tot nu toe bleef het na een paar dagen online rellen dan ook stil.

Bendgate iPhone 6

Foto: DutchCowboys

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Torderen

Aan de stilte rondom Bendgate is voorzichtig een einde gekomen nu een journalist van DutchCowboys heeft opgemerkt dat de iPhone 6 Plus die hij sinds november in gebruik heeft, niet meer helemaal recht is. We hebben het hier niet over iemand die moedwillig een nieuwe iPhone 6 Plus ombuigt, maar om een telefoon die in de loop van enkele maanden onder invloed van de normale krachten die vrijkomen, ongemerkt iets krom is getrokken: torderen genoemd.

Gebogen iPhone 6 Plus

Op de foto’s is duidelijk te zien dat de Plus niet meer helemaal recht is. Of dat een probleem is? Ja, dat is het zeker. Het kromtrekken op zich hoeft niet gelijk fataal te zijn, maar doordat de behuizing buigt, ontstaan er andere problemen. Zoals in het geval van DutchCowboys het beeldscherm dat iets los is geraakt. Hoe sterker de buiging, hoe groter de kans dat er dergelijke problemen ontstaan. Zo kan het scherm losraken en kunnen we voorstellen dat de home-knop na verloop van tijd niet mooi meer past of zelfs vast komt te zitten. Een tweede probleem dat kan ontstaan bij tordering is dat het dunne metaal vermoeid raakt door de minuscule verbuigingen en uiteindelijk breekt.

Bendgate

iPhone 6 buigen testlabVlak na de introductie van de iPhone 6 en 6 Plus ging het mis toen verschillende internationale media berichtten over de buigzaamheid van het grootste model van de twee. Apple was ‘not amused’ en ging in Duitsland zelfs over tot het bannen van een van de grootste computermagazines: Computer Bild. Apple liet weten dat de iPhone 6 Plus uitgebreid getest was en we kregen zelfs een kijkje in de keuken om met eigen ogen te kunnen zien hoe de tests worden uitgevoerd.

Ook wij hebben sinds november een iPhone 6 Plus in gebruik. Onze Plus is nog zo recht als een liniaal, maar daar moeten we wel bij vermelden dat het toestel niet in dienst is als vast toestel van een van de redacteuren. Het gebruik ervan is dan ook vele malen minder intensief dan dat van een telefoon die dag en nacht overal naar toe wordt gesleept.

Reactie Apple

In september gaf marketingbaas Phil Schiller aan dat hij niet onder de indruk was van de tests in de media. ‘Het is extreem zeldzaam dat zoiets zal gebeuren. Als mensen denken dat er iets is gebeurd dat niet had mogen gebeuren, moeten ze zich richten tot AppleCare of de Genius Bar. Als het zo is, dan wordt het probleem gedekt binnen de garantie.’

Met een dergelijke uitspraak lijkt het ons een goed idee om je eigen iPhone 6 Plus te testen op tordering. Zie je dat hij niet helemaal recht meer is, ga er dan onmiddellijk mee naar een Apple Store of een Apple Premium Reseller. Hoe minuscuul de verbuiging ook is, de kans dat het uiteindelijk tot problemen leidt, is groot.

Mocht jouw iPhone 6 Plus ook al verbogen zijn, laat het ons dan hier weten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Letizio
Lezer
Letizio

Ik heb gisteren mijn iPhone 6 plus in ontvangst mogen nemen via de kourierdienst, toen ik hem even later uitpakte merkte ik dat hij lichtjes al gebogen is!!! Meteen naar Telenet geweest ( iPhone mt abonnement Telenet) daar zeggen ze mij dat de kosten voor mij zijn… Heb ik naar Apple gebeld en daar de hoogste in dienst aan de lijn gehad, hij had begrip voor mijn situatie maar kon me alleen vertellen dat Apple dit niet zal dekken binnen de garantie… Eventuele herstelling bedraagt +-€314 natuurlijk laat ik het er niet bij. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo, vervelend! En ook een vreemde gang van zaken. Ik ben niet thuis in Belgisch consumentenrecht, maar in Nederland is het zo dat een toestel dat bij levering al defect is (DOA: Dead On Arrival) in alle gevallen direct bij de verkopende partij (Telenet) omgeruild kan worden. Dat geldt natuurlijk alleen als de iPhone ook werkelijk al gebogen was toen het uit de doos kwam.

Het is in ieder geval zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen, want met de meeste winkeliers vervalt na 8 dagen het recht op (DOA-)retour.

Hugo
Lezer
Hugo

En de koeriersdiensten? Die gooien ersoms ook mee, zoals met de bagage op de luchthavens. Waarom haal je die niet zelf bij Telenet? Dan kon je direct weigeren.

roel
Lezer
roel

Niet alleen de iphone 6 Plus heeft er last van. Ik heb het nu met m’n iphone 6. Na twee weken ietjses scheef getrokken in de rechteronderhoek. Daardoor zit het scherm merkbaar los (speling). Volgens Apple valt het niet binnen de garantie en is getest dat het toestel 32kg kan verduren zonder te verbuigen. In alle promo’s die ik zie testen ze het alleen in het midden van het toestel en juist niet aan de randen. Belachelijk voor een telefoon van 799 eur, blijkbaar niet geschikt om in je broekzak mee te nemen…

Jan
Lezer
Jan

Ik had problemen met mijn iphone 6. De camera liet een half gestreept beeld zien met foto’s maken, en ik kon alleen maar bellen of gebeld worden via luidspreker. Op advies van vodafone is mijn telefoon naar hun reparatiedienst gegaan. Wat blijkt nu dat mijn iphone 6 van vijf maanden oud krom is en onherstelbare schade heeft.

Nico Schuijff
Lezer
Nico Schuijff

Ik heb net m’n iPhone 6 plus omgeruild voor een nieuwe vanwege bendgate, hij was licht verbogen terwijl ik altijd voorzichtig ben met dat ding van 900,-
Ze deden bij de Apple Store gelukkig niet echt moeilijk, Ik had in 10 minuten een nieuwe zonder bijkomende kosten.

Johan Lageweg
Lezer
Johan Lageweg

Ik heb sinds december een iPhone 6 plus en ondanks voorzichtig gebruik en ook direct een hoesje eromheen is ook mijn iPhone 6 plus zo krom als een hoepel. Ik heb hem ter reparatie aangeboden bij KPN (daar had ik hem ook gekocht en ging ervan uit dat dit onder garantie viel) kreeg bericht terug dat dit geen garantie was. Kon kiezen uit 3 opties 1. Afstand doen van toestel(geen kosten) 2. 342 euro betalen ( dan kreeg ik een nieuwe iPhone 6 plus opgestuurd) 3. De kromme iPhone terug laten sturen (kosten 35 euro) Ik heb uiteindelijk het laatste… Lees meer »

Els Caelen
Lezer
Els Caelen

Ik heb hetzelfde probleem met een IPad air 2 van slechts één maand oud! Die neem ik nooit mee in mijn broekzak uiteraard. Ik laat hem altijd thuis zelfs. Het is gewoon te dun en te slap gemaakt. Het toestel is gewoon krom getrokken door normaal gebruik. En omdat ik ook een iPhone 6 plus heb gebruik ik mijn iPad veel minder en toch is hij flink krom. De linkeronderhoek is naar binnen gebogen. Bovendien zat mijn iPad steeds in de Apple case.