Terug naar iPhone X en iPhone 8 vernietigen Samsung Galaxy S9 in benchmarktest
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone X en iPhone 8 vernietigen Samsung Galaxy S9 in benchmarktest

Door Koen van Ekeren5 maart 2018 08:512 min. leestijd5

Als het gaat om het ontwikkelen van mobiele chipsets ligt Apple al jaren ver voor op de concurrentie. Ook de nieuwe chipset van de Samsung Galaxy S9, de Eynos 9810, kan de hardwareprestaties van Apple’s A11-processor niet evenaren, zo blijkt uit een benchmarktest.

Galaxy-s9

Benchmarktest Galaxy S9 en iPhone X

De benchmarktest werd uitgevoerd door AnandTech. De A11-chip van de iPhone X en iPhone 8 versloeg de Exynos 9810-chip in elke vergelijkende test. En om de vernedering compleet te maken verloor de Galaxy S9 zelfs van de oudere A10-processor, die verwerkt is in de iPhone 7.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zoals altijd brengt Samsung voor haar vlaggenschip twee varianten uit met verschillende processoren. In de Verenigde Staten en Canada heeft het toestel een chipset van Snapdragon 845. In Europa is dat een door Samsung ontworpen Exynos 9810.

geekbench test

De Exynos scoort beduidend beter dan de Snapdragon, maar komt niet in de buurt van Apple’s A11-processor. In de Geekbench-test – dat gebruikt wordt om de overall prestaties van de hardware te testen – voert de A11 van Apple de lijst aan, gevolgd door de A10-processor (zie afbeelding hierboven). Pas daarna volgen de Exynos 9810 en Snapdragon 845.

webxprt test

Ook bij een WebXPRT-test, waarbij taken met HTML5 en JavaScript worden gemeten, kwamen de iPhone X en iPhone 8 het beste uit de verf. Opvallend is de lage positie van de Galaxy S9+ met de Exynos 9810, die bijna twee keer slechter scoort dan de iPhone X. En ook als het gaat om grafische prestaties won de iPhone X het van de Galaxy S9:

grafische prestaties

‘Enorme teleurstelling’

Volgens Andrei Frumusanu, de uitvoerder van de test is er iets ‘heel erg mis’ met de Eynos 9810. De chip verloor niet alleen van Apple’s A11 en A10, maar kon zich ook nauwelijks onderscheiden van de Exynos 8895 van vorig jaar.

Een woordvoerder van Samsung verklaarde tegenover Frumusanu dat de negatieve resultaten te wijten zijn aan een demomodel, maar daar heeft de tester zijn twijfels bij. ‘Ik vind het een beetje moeilijk om te geloven dat ze de prestaties van het demomodel zo drastisch ‘inperken.’

Frumusanu denkt daarentegen dat sobere resultaten kunnen worden toegeschreven aan een fouten met de apparaatfirmware, of een defecte chip. Hij hoopt dat zijn resultaten niet representatief zijn, omdat de Galaxy S9+ anders ‘een enorme teleurstelling’ zou zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jordan
Lezer
Jordan

Het is niet zo dat dit de juiste benchmarks zijn, aangezien Samsung al heeft gereageerd op dit voorval. Iets met niet geoptimaliseerde software.Je kan pas een definitieve benchmark uitvoeren wanneer je het toestel in handen hebt op de 16e 😉

Floris
Lezer
Floris

Maar ja het gaat om de praktijk en daaruit blijkt dat de S9 in de meeste gevallen sneller is dan de iphone X. Benchmarks zeggen helemaal niets zo blijkt maar weer. Het is een samenspel van processor, optimalisering, geheugen en de rest van de keten.

Als je ziet dat de S9 in de meeste gevallen sneller is dan de iphone X heeft Samsung een prestatie van formaat geleverd.

https://www.youtube.com/watch?v=UY4a0IPXotA

Kevin Christiaens
Lezer
Kevin Christiaens

Je moet inderdaad wachten tot je het toestel in eigen handen hebt ! Dat je de software versie hebt die het grote publiek krijgt 🙂 Men kan zeggen wat ze willen . De galaxy S9 heeft 1 van de beste camera’s op dit moment in een smartphone !! iPhone X komt dichtbij maar Apple beent nog achter … de teleurstellende 3GB ram op de iPhone X is echt iets te weinig ! Voor 1200€ en geen vingerprint sensor meer of niks . Heb zelf iPhone 7 Plus nu , maar stap niet naar de X over … Te duur vooral… Lees meer »

disqus_Ks7JIsqj7y
Lezer
disqus_Ks7JIsqj7y

Apple kan niet achterbenen als de S9 5 maanden na de X en 7 maanden na de 8 uit komt. Samsung heeft nog niet eens een OK facial recognition, laat staan een goede.

Floris
Lezer
Floris

Wat wederom een biassed artikel. Vermeld er dan ook even bij de dat de S9 zowel de iphone X als de iphone X vernietigd in de Antutu benchmark. Wees dan volledig. Everythingapplepro.com heeft een handson speedtest gedaan tussen de S9 en de iphone x en wat denk je? De S9 is overall is het dagelijks gebruik een stuk sneller dan de iphone X. En dan hebben ze nog niet eens de veel grotere snelheid met Wi-Fi en LTE bij de S9 meegenomen. https://www.youtube.com/watch?v=B65ND8vUaKc Jullie zijn een apple medium maar probeer gewoon wel eens objectief te blijven in plaats van een… Lees meer »