Terug naar Eerste benchmarks Core M-processor suggereren matige prestaties MacBook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste benchmarks Core M-processor suggereren matige prestaties MacBook

Door Jelle Mol16 maart 2015 15:592 min. leestijd0

Voor het ultradunne ontwerp van de nieuwe MacBook heeft Apple een aantal concessies moeten doen. Dat alle aansluitingen op één usb-c-poort na verdwenen zijn springt natuurlijk het meest in het oog, maar ook onder de motorkap wijkt deze MacBook behoorlijk af van zijn Air- en Pro-broertjes. Zo ontbreekt er een ventilator, wat een heleboel ruimte scheelt, maar ook betekent dat er een Core M-processor gebruikt moest worden. En dat die niet al te krachtig is, blijkt uit de eerste benchmarks van dit type processor in een Lenovo Yoga 3 Pro.

Benchmarks Core M-processor

Vooropgesteld: de Yoga 3 Pro is geen MacBook, lijkt er niet op en draait ook geen Mac OS X (maar Windows 8.1). Omdat het echter om hetzelfde type processor gaat en we nog een paar weken moeten wachten op benchmarks van de nieuwe MacBook, kan het geen kwaad om vooruit te blikken. Uit de tests blijkt dat de Lenovo Yoga 3 Pro in de meeste gevallen slechter scoort dan de 13-inch MacBook Air uit 2014 (!). Als dat ook voor de Retina MacBook gaat gelden, hebben we te maken met een machine die slechter presteert dan de jaar oude én goedkopere Air, maar een stuk duurder is (vanaf € 1449). Al krijg je daar natuurlijk wel een dunner en lichter ontwerp, Retina-display en Force Touch-trackpad voor terug. En ja, ook die gouden of spacegrijs behuizing is erg chic.

Benchmarks Core M-processor

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Doelgroep

Los van de vraag in hoeverre de Lenovo representatief is voor de prestaties van de MacBook, was dit ook wel te verwachten. De 12-inch MacBook is immers bedoeld voor mensen die veel onderweg zijn en voornamelijk surfen, e-mailen, documenten verwerken en andere taken uitvoeren die niet bijster veel van hun laptop vragen. Gamen, foto- en videobewerking wordt lastig op deze laptop, maar dat geldt ook voor de MacBook Air en daarvoor vormt de Pro-serie een mooi alternatief.

De nieuwe MacBook is vanaf 10 april verkrijgbaar, dus vanaf dan zullen we beter inzicht krijgen in hoe deze nieuwe laptop zich verhoudt tot andere MacBooks. Mocht je nog aan het twijfelen zijn tussen verschillende MacBooks, houd die twijfel dan vooral nog even vast.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar