Terug naar iPhone 12 verpulvert Galaxy S20 in benchmark-test
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 verpulvert Galaxy S20 in benchmark-test

Door Koen van Ekeren20 maart 2020 14:172 min. leestijd10

Als het gaat om krachtige Android-telefoons, dan is de nieuwe Galaxy S20 Ultra dé te kloppen smartphone. Maar het paradepaardje van Samsung kan niet opboksen tegen de iPhone 11 Pro, die Apple al een tijdje in de schappen heeft staan. En de iPhone 12 belooft al helemaal een snelheidsmonster te worden.

Benchmark iPhone 12

Dit blijkt uit benchmarks die zijn opgemerkt door GizChina. Om de prestaties van nieuwe processors te testen, worden doorgaans Geekbench-tests gebruikt. Deze test geeft een goede indicatie van de algehele prestaties van een chipset. Hoe hoger de score, hoe sneller de smartphone.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

De Chinese website trof een Geekbench-score aan van de A14 Bionic, de chip die wordt gebruikt voor de nieuwe iPhone 12-modellen. Deze processor heeft in de tests een indrukwekkende kloksnelheid van ongeveer 3.1 GHz. De huidige A13 draait op 2,7 GHz.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

De resultaten die de chipset haalde zijn indrukwekkend. De single-core prestaties leverden 1658 punten op en de multi-core resulteerden in 4612 punten. Het zijn ongekende cijfers voor een apparaat van deze omvang. Cijfers waarmee de iPhone zelfs het merendeel van de Windows-laptops verpulvert als het gaat om rekenkracht.

Ook de snelste Android-telefoon van de wereld – de Galaxy S20 – komt niet in de buurt. Die heeft de Snapdragon 865 in zich en deze chipset haalt in de single- en multi-score-resultaten scores van 930 en 3445 punten. Daarmee is de iPhone 12 beduidend sneller dan het paradepaardje van Samsung.

Prijs en release

Het is nog niet bekend wat de iPhone 12 moet kosten. De iPhone 11 heeft een vanafprijs van € 809, maar door de komst van 5G-ondersteuning is er een kans dat de prijzen een beetje gepeperd worden. Voor de Galaxy S20 betaal je voor de 5G-variant € 999. Al kan een Samsung Galaxy S20 abonnement natuurlijk ook.

Traditioneel onthult Apple zijn vlaggenschepen in september – en het is de verwachting dat dat dit jaar ook gebeurt. Door het coronavirus gaat de productie echter niet zoals gepland. Mogelijk ligt de iPhone 12 pas een maand later in de winkels.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

10
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
TestReg
Lezer
TestReg

Zo zonde dit. Appels met peren vergelijken. Als je iets van de Geekbench scores begrijpt, dan moet je wel even in het verhaal vermelden waar het verschil vandaan komt. Begrijp je het niet, schrijf dan niet zo’n artikel ajb.

nadir
Lezer
nadir

De s20 is sterker dan de iphone 11 er staan tientallen tests op YouTube

DevNoah
Lezer
DevNoah

Weet jij uberhaupt wel wat een benchmark is?

Z.aa
Lezer
Z.aa

Bullshit allemaal alsof die benchmark te vertrouwen is. Het is gewoon marketing en verkoop praatjes voor hoge verkoop cijfers.

Kees
Lezer
Kees

Vreselijk… Heb een note 10+. Maar dit is niet te verdragen. Denk dat ik maar op Iphone over ga. Zal de Android widgets wél missen. En heel veel apps. En het stiftje. Maar goed…. Snelheid is veel belangrijker.

Simayy
Lezer
Simayy

Grapje zeker? Lol

Kees
Lezer
Kees

Jij mag nooit meer raden

IPhone 12 is er nog langggggg niet
Lezer
IPhone 12 is er nog langggggg niet

Bla bla bla chocolade vla

Hahahaha stel amateurs
Lezer
Hahahaha stel amateurs

Wat een dom artikel weer ??? dat zijn de apple fanboys die weer nergens verstand van hebben. De galaxy s20 ultra tegen iphone 11 pro samsung wint. Iphone 11 tegen s20 samsung wint. Dit is het eerste en laatste artikel dat ik van jullie lees. Jullie zijn echt volstrekte amateurs en weten niet waar jullie over praten. Heb zelf een iphone Xs Max. Been geen apple fan of android fan. Gebruik beide elke keer een ander toestel.

Keep Walking
Lezer
Keep Walking

Hwhahahahaha benchmark dingen?? voordat xperia 1 op de markt kwam zag ik een benchmark voorbij komen waar de Sony met duizenden punten verschil won??. Maar de realiteit ah ah, ik hou van mij sony xperia 1, maar verslaat ie alles? Nooop.

Met andere woorden producten kopen of dingen zeggen aan de hand van een benchmark is het zelfde als ” windows Vista is beter als windows xp” and guess what ???

Maar denk eerlijk gezegd wel dat het wel met elkaar gaat matchen.