Terug naar Bellen via WhatsApp: hoe werkt dat?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bellen via WhatsApp: hoe werkt dat?

Door Jelle Mol9 maart 2015 15:232 min. leestijd2

De populaire chatapp WhatsApp gaat een belfunctionaliteit toevoegen. Dat riep CEO Jan Koum al een jaar geleden, maar een bètaversie wijst erop dat we binnenkort toch echt gratis kunnen bellen met andere WhatsApp-gebruikers. Maar hoe werkt dat precies?

WhatsApp

Bellen met WhatsApp

Net als met chatten wordt het bellen gratis, mits je wifi of mobiel internet (3G/4G) hebt. De verbinding loopt dus via internet en kost data, maar geen belminuten. Dat is niet nieuw: met Skype kun je al jaren via internet bellen, ook op je smartphone. Op iPhones, iPads en Macs is het bovendien mogelijk om via FaceTime gratis te (video)bellen met andere Apple-gebruikers. Toch wordt verwacht dat bellen via WhatsApp enorm zal aanslaan omdat bijna iedereen de app reeds gebruikt. Uit onderzoek bleek onlangs dat de dienst in Nederland zo’n 9,4 miljoen actieve gebruikers telt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bètaversie

De laatste keer dat WhatsApp over een belfunctie sprak, is alweer een jaar geleden. Toen was het plan nog om de mogelijkheid in 2014 te introduceren, maar die deadline werd om onbekende redenen niet gehaald. Maar er zit schot in de zaak: sinds februari test WhatsApp een bètaversie van de belfunctionaliteit, al betreft het een kleine groep gebruikers en gaat het uitsluitend op uitnodiging. Na de test voor Android-telefoons zijn er inmiddels ook iOS-gebruikers die kunnen bellen via WhatsApp.

Bellen via WhatsApp bèta

Uit de bètaversie blijkt dat in het chatvenster een belknop is opgenomen waarmee direct een telefoongesprek gestart kan worden met de gesprekspartner. De Italiaanse site iPhoneItalia heeft screenshots en een video geplaatst en stelt dat de gesprekskwaliteit acceptabel is, maar niet bijzonder goed. Bellen via FaceTime zou in beter geluid resulteren.

Nieuwe functies

Wanneer iedereen kan bellen via WhatsApp is nog onduidelijk. WhatsApp zal de belfunctie eerst goed willen uittesten voordat deze wordt uitgerold. Ondertussen werkt het bedrijf ook aan andere nieuwe diensten. Zo werd onlangs een webversie geïntroduceerd, die op den duur ook beschikbaar zou moeten komen voor iOS. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de chatapp in de toekomst vormen van gesponsorde content krijgt. Een jaar geleden werd WhatsApp overgenomen door Facebook, dat ook in Facebook Messenger wil gaan experimenteren met verdienmodellen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ginie
Lezer
ginie

Ik heb de wiko rainbow en ik kan nog niet bellen pp whatsapp en me vriendinnen wel..hoe moet dit?

lol
Lezer
lol

Als je vriendin je belt is het mogelijk dat jij het ook krijgt