Terug naar Belkin gaat HomeKit ondersteunen voor alle WeMo-producten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Belkin gaat HomeKit ondersteunen voor alle WeMo-producten

Door Daan Jeuken26 mei 2017 11:242 min. leestijd0

Goed nieuws voor eigenaars van smart-home-toepassingen van Belkin: vanaf deze herfst werken al deze apparaten met HomeKit. Hiervoor brengt Belkin een bridge uit, die in één klap alle WeMo-apparaten beschikbaar maakt in de Woning-app van iOS en bedienbaar maakt met Siri.

Moeilijk te matchen

Belkin is al vijf jaar een grote speler op de smart-home-markt, al voordat Apple zich ermee ging bemoeien. Toen Apple in 2014 HomeKit introduceerde, was dit systeem niet te matchen met de technieken die Belkin gebruikte. Een jaar geleden bracht Belkin nog een persbericht uit om te melden dat HomeKit voorlopig niet ondersteund zou worden. Daar komt deze herfst dus verandering in.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

WeMo bridge

De WeMo bridge verschijnt aankomende herfst in de schappen – voor welke prijs is nog niet bekend. Je sluit deze bridge met een ethernetkabel aan op je router, daarna maakt hij via wifi verbinding met alle WeMo-apparaten in huis. Mensen die al WeMo-producten in huis hebben, hoeven dus alleen de bridge te kopen om al deze apparaten HomeKit-proof te maken.

Woning-app

Hoewel één bridge dus alle apparaten verbindt, verschijnen deze slimme lampen, stopcontacten en switches wel als individuele apparaten in de Woning-app van iOS. Je kunt dus via de app, of via Siri, elk apparaat in- of uitschakelen – of je deelt je huis in in kamers en scènes en bedient geselecteerde items tegelijk.

HomeKit in stroomversnelling

HomeKit werd in 2014 gepresenteerd, maar de eerste twee jaar was het opvallend rustig rondom het platform. Maar de laatste tijd begint daar duidelijk verandering in te komen. Het populaire Philips Hue ondersteunt HomeKit inmiddels, IKEA brengt slimme lampen uit voor Apple’s Woning-app en bij onze oosterburen zijn er zelfs al complete nieuwbouwhuizen met HomeKit-integratie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar