Terug naar Belastingaangifte 2015: website én app overbelast
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Belastingaangifte 2015: website én app overbelast

Door Laura Grootaarts1 maart 2016 14:122 min. leestijd0

Vanaf vandaag, dinsdag 1 maart, kun je je belastingaangifte over het jaar 2015 doen. 8 miljoen mensen hebben van de fiscus een uitnodiging gekregen om de aangifte online in te vullen. Maar dat gaat niet helemaal zoals voorzien.

Aangifte dit jaar online

Aangifte doen kan dit jaar op twee manieren. Je kunt inloggen via de site van de Belastingdienst. Daarnaast staat er ook een app in de App Store, Aangifte 2015. In beide gevallen log je in met je DigiD. Stiekem is er ook een derde manier, namelijk op papier, maar dat is niet iets wat de fiscus nog promoot. Aangifte doen, dat is toch een rotklus die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt? Blijkbaar niet, want als je op dit moment probeert in te loggen, gaat dat je niet lukken. Er zijn op te veel mensen die tegelijkertijd aangifte willen doen.

Site en app Belastingdienst onbereikbaar

De site van de belastingdienst kan zo’n 42.000 ingelogde gebruikers aan, maar dat is toch te weinig. Geen probleem, denk je misschien, ik download gewoon de app waarmee het ook kan. Maar helaas: ook daarmee kun je momenteel niet aan de slag en moet je het doen met een foutmelding.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Je krijgt van de fiscus het advies om het op een later moment weer te proberen. Op de website van de belastingdienst staat wel een schema met daarin de momenten waarop ze minder drukte verwachten. Irritant: de belastingdienst raadt aan om tijdens reguliere werktijden aangifte te doen, en vooral niet op een zondagmiddag. Gelukkig hebben we dit jaar een maandje langer de tijd om aangifte te doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar