Terug naar ‘Begin 2017 een nieuwe 10,5-inch iPad’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Begin 2017 een nieuwe 10,5-inch iPad’

Door Laura Grootaarts28 november 2016 10:022 min. leestijd0

Apple komt volgend jaar met een nieuw formaat iPad. De nieuwe iPad wordt waarschijnlijk 10,5 inch groot, zo beweert Digitimes. De productie van de nieuwe iPad zou zelfs nog dit jaar van start gaan en begin volgend jaar kun je hem kopen.

10,5-inch iPad: waarom deze tussenmaat?

Als je een iPad wilt, kun je op dit moment kiezen uit drie maten: de 7,9 inch iPad mini, de 9,7 inch iPad Air en iPad Pro of de 12,9-inch iPad Pro. De nieuwe iPad zou tussen de laatste twee varianten in zitten. Een verschil van 0,8 inch is op het eerste gezicht misschien te verwaarlozen, toch lijkt het erop dat er een markt is voor dit nieuwe formaat. Voor de zakelijke markt en het onderwijs zijn iPad van 9,7 inch net een slagje te klein. De 12,9-inch iPad Pro is vervolgens weer te groot en bovendien te duur voor veel scholen en bedrijven. Een iPad van 10,5 inch zou hier dus zeer welkom zijn.

iPad Air 2

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verder verwacht Digitimes dat de 9,7 inch iPad Pro een aantal kleine vernieuwingen krijgt en een stuk goedkoper wordt, zodat deze beter in de markt ligt. Wat het lot van de 7,9-inch iPad mini is, weten we nog niet. Deze iPad is stukken minder populair sinds Apple grotere iPhones uitbrengt. Mochten deze geruchten je bekend in de oren klinken: dat klopt, want ergens deze zomer werd door Apple-analist Ming-Chi Kuo zo goed als hetzelfde voorspeld.

Nemen we afscheid van de thuisknop?

Volgens andere geruchten die momenteel de ronde doen, wordt alleen het scherm vaan de iPad groter en blijft de tablet in zijn totaliteit even groot. Dat de iPad an sich niet groeit en het scherm wel, kan doordat de rand rondom het beeldscherm een stuk smaller wordt. Dit betekent dat er geen ruimte meer is voor de thuisknop zoals we die nu kennen: daarom wordt deze in het scherm geïntegreerd, onder het glas, natuurlijk samen met de Touch ID-sensor. Mochten deze geruchten op waarheid berusten, dan is de iPad straks het eerste iOS-toestel zonder de kenmerkende thuisknop.

Begin volgend jaar te koop

Wanneer de nieuwe 10,5-inch iPad verschijnt, weten we nog niet. Hij zou zomaar in januari in de winkels kunnen liggen. Een logischer scenario is dat de iPad wordt aangekondigd tijdens een speciale keynote in maart. Dan is het inmiddels ook een jaar terug dat de meest recente iPad – de 9,7-inch iPad Pro – werd geïntroduceerd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar