Terug naar BBC: ‘Nog steeds slechte werkomstandigheden in Apple-fabrieken’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

BBC: ‘Nog steeds slechte werkomstandigheden in Apple-fabrieken’

Door Jelle Mol19 december 2014 10:352 min. leestijd0

BBC heeft gisteravond een documentaire uitgezonden over slechte werkomstandigheden in de Pegatron-fabrieken in China, waar iPhones en iPads geassembleerd worden. Undercoverjournalisten maakten in het geheim opnames van de werkvloer, waarop te zien is dat arbeiders tijdens hun werk in slaap vallen door uitputting. BBC stelt dat ondanks eerdere beloften Apple er nog steeds niet in slaagt om zijn werknemers te beschermen.

Werkdagen van 12 uur

In de documentaire, waarvan hieronder een fragment is te zien, is te zien hoe Pegatron allerlei regels aan de laars lapt met betrekking tot werkuren, huisvesting en het innemen van identiteitskaarten. Sommige arbeiders moesten shifts draaien van 12 uur en herhaalde verzoeken om een dag vrij te krijgen, werden niet ingewilligd.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple: ‘continue verbetering’

Apple beweert dat het continu werkt aan verbetering van de werkomstandigheden. ‘Wij kennen geen ander bedrijf dat zich zo veel bezighoudt met het verbeteren van werkomstandigheden. Samen met onze leveranciers werken we aan de tekortkomingen en we zien continue verbetering, al weten we ook dat het altijd beter kan.’ Volgens Apple is het gebruikelijk dat werknemers een dutje doen tijdens hun pauze, maar desondanks heeft het bedrijf toegezegd een onderzoek te starten.

De volledige documentaire ‘Broken Promises’ is niet vanuit andere landen dan Engeland te bekijken, tenzij je gebruikmaakt van een VPN.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar