Terug naar iPhone 8-modellen barsten open tijdens het laden – Apple stelt onderzoek in
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 8-modellen barsten open tijdens het laden – Apple stelt onderzoek in

Door Koen van Ekeren2 oktober 2017 11:042 min. leestijd0

Apple is een onderzoek gestart naar de accu van de iPhone 8, die nu anderhalve week in de winkel ligt. Bij meerdere gebruikers is het toestel opengebarsten tijdens het laden.

AirPower iPhone 8

Batterijproblemen met de iPhone 8

Een Taiwanese gebruiker van de iPhone 8 Plus plaatste een foto op Twitter, waarop te zien is dat het toestel volledig is losgeraakt van de behuizing. Volgens de vrouw gebeurde dit tijdens het opladen – en dit deed ze met de officiële kabel en adapter van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een tweede incident vond plaats in Japan. Hier kreeg een gebruiker zijn iPhone 8 Plus zelfs in gesplitste staat geleverd. Apple is bekend met de incidenten en doet er momenteel onderzoek naar, meldt het tegenover MacRumors.

In beide gevallen lijkt een opzwellende accu de oorzaak te zijn. Dit ontstaat doordat de vorming van gassen in de accu te veel druk geeft op het scherm. Dat is eigenlijk maar goed ook; zwelt de accu niet op, ontstaan er brand- of ontploffingsgevaar. En dan kregen we te maken met perikelen zoals bij de beruchte Galaxy Note 7, die zomaar in brand kon vliegen.

Geen reden tot zorgen

iPhone 8-bezitters hoeven zich dus niet al te veel zorgen te maken. Daarnaast zijn de incidenten nog maar op één hand te tellen, terwijl er miljoenen modellen over de toonbank gaan. Bovendien komen dit soort problemen vaker voor met lithium-ion batterijen en lijken ze onvermijdelijk te zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar