Terug naar Bandjes voor Apple Watch met extra batterij in de maak
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bandjes voor Apple Watch met extra batterij in de maak

Door Jelle Mol4 mei 2015 12:092 min. leestijd0

De diagnostische poort van de Apple Watch, die verborgen zit in de gleuf waar de bandjes in worden geklikt, kan gebruikt worden om het horloge op te laden. Dat blijkt uit plannen van accessoiremaker Reserve Strap, dat een bandje met extra batterij op de markt wil gaan brengen.

Bandje Apple Watch batterij

Reserve Strap

De 6 pins-poort van de Apple Watch werd voor het eerst gespot in promotievideo’s en blijkt ook opgenomen te zijn in het uiteindelijke ontwerp. Gebruikers kunnen er in principe nu (nog) niets mee, maar de makers van de Reserve Strap zien mogelijkheden om de Watch op te laden via deze poort. Zij hadden eerder plannen om gebruik te maken van de draadloze oplaadtechnologie die Apple toepast, maar zijn na onderzoek en tests overgestapt op de fysieke poort.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Bandje met extra batterij

De reden hiervoor is dat via deze poort de Watch sneller en efficiënter opgeladen kan worden, aldus de makers. Bovendien zou de oplossing met inductief laden tot gevolg hebben dat de hartslagsensor en taptische feedback niet goed zouden functioneren. Het bandje, dat – schrik niet – $ 249,99 gaat kosten, moet in het najaar op de markt komen en kan momenteel voorbesteld worden via de website.

Diagnostische poort Apple Watch

Welk doel Apple voor ogen heeft met de diagnostische poort, is overigens nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk zou winkelpersoneel hier gebruik van maken, maar nu de Watch in de winkel ligt, blijkt dat niet het geval te zijn. Het zou kunnen dat de poort in de toekomst gebruikt kan worden voor ontwikkelaars en accessoires. Dat kan overigens alleen als Apple de restricties voor het gebruik van een dergelijke poort opheft, net als is gebeurd bij de Lightning-connector.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar