Terug naar ‘Apple werkt met duizend man aan Augmented Reality iPhone 8’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt met duizend man aan Augmented Reality iPhone 8’

Door Laura Grootaarts2 maart 2017 09:482 min. leestijd1

Apple flirt al een tijd met Augmented Reality (AR) en nu zijn er opnieuw aanwijzingen dat de iPhone 8 inderdaad AR-functies krijgt. Maar liefst duizend Apple-medewerkers zouden momenteel werken aan Augmented Reality, zo meldt analist Steven Milunovich aan Business Insider.

Augmented reality iPhone 8

Veel smartphone-fabrikanten zetten momenteel in op Virtual Reality, Apple kiest juist voor AR vanwege het sociale aspect. In tegenstelling tot virtual reality, waarbij mensen opgesloten zitten in hun eigen wereld, voegt AR juist een extra dimensie toe aan de werkelijke wereld, iets wat je ziet via de camera van de iPhone. In de video hieronder zie je wat voor effect AR zou kunnen hebben:

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Het AR-team van Apple werkt vanuit Israël. Die locatie is niet heel gek, want Apple heeft de laatste jaren diverse Israëlische bedrijven en startups overgenomen die allemaal bij kunnen dragen aan AR. Zo werd onlangs nog RealFace gekocht, gespecialiseerd in gezichtsherkenning.

Gerucht staat niet op zichzelf

Deze nieuwe geruchten sluiten naadloos aan bij berichten van een week geleden. Toen beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de nieuwe iPhone een 3D-camera met een infraroodmodule krijgt waarmee ruimtes en objecten in 3D in kaart gebracht kunnen worden. Tim Cook zei vorig jaar in een interview dat AR ‘extreem interessant’ is en dat er achter de schermen al aan gewerkt wordt. Mogelijk is het met de iPhone 8 al zover: naar verwachting verschijnt dit toestel dit najaar.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
botje3
Lezer
botje3

Nu maar hopen dat we er ook nog mee kunnen bellen. Is er plaats voor een FM (liever DAB) ontvanger? Ja…. waar hebben mensen behoefte aan?