Terug naar Astronaut loopt marathon van Londen in de ruimte – via iPad!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Astronaut loopt marathon van Londen in de ruimte – via iPad!

Door Laura Grootaarts25 april 2016 11:242 min. leestijd0

Dat astronauten in topconditie zijn, is gisteren maar weer eens bewezen door de Britse Tim Peake. De 44-jarige ruimtevaarder liep zondag aan boord van het internationale ruimtestation ISS een complete marathon, op de loopband. Dat deed hij tegelijkertijd met de duizenden deelnemers aan marathon van Londen.


Beelden marathon van Londen op de iPad

Peake liep een digitale versie van de race, wat inhield dat hij tijdens het rennen op zijn iPad live beelden zag van de route. De beelden werden aangepast aan het tempo waarin hij liep. Om te voorkomen dat hij wegzweefde, zat hij in een soort harnas dat was verankerd aan de loopband.


Peake legde de route af in 3 uur, 35 minten en 21 seconden – toch net even anders dan een 7 min workout. En dat is niet eens zo heel veel slechter dan zijn persoonlijk record: in 1999 liep Peake de London Marathon in het echt, en toen had hij er 3 uur 18 minuten en 50 seconden voor nodig. In de tijd waarin Peake gisteren zijn 42 kilometer aflegde, cirkelde het ISS twee keer rond de planeet: een afstand van bijna 100.000 kilometer.

Niet de eerste ruimtemarathon

Het is overigens niet de eerste keer dat er een ruimtemarathon wordt gerend. Sunita Williams liep in 2007 de Boston Marathon: hij had daar toen wil dik drie kwartier langer over dan Peake.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar