Terug naar ARKit-demo: nooit meer verdwalen door navigatie in augmented reality
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

ARKit-demo: nooit meer verdwalen door navigatie in augmented reality

Door Laura Grootaarts24 juli 2017 09:222 min. leestijd0

Het is nog geen twee maanden terug dat Apple aankondigde dat iOS 11 een geavanceerde vorm van augmented reality (AR) ondersteunt. Ontwikkelaars zijn volop aan het testen wat er allemaal mogelijk is met de technologie en het is verbazingwekkend hoe ver ze daar al mee zijn. Een laatste experiment met ARKit laat zien hoe navigatiesystemen verbeterd kunnen worden.

ARKit navigatie

Augmented Reality Apple Kaarten

Nog steeds hebben veel mensen in plaats van Apple’s standaard-app Kaarten, Google Maps op hun iPhone geïnstalleerd. Maar als navigeren met Apple Kaarten net zo eenvoudig wordt als in de onderstaande voorbeelden, kun je Google weer links laten liggen. In de eerste experimenten van de Londense ontwikkelaar Andrew Hart met Apple’s ARKit, laat hij zien hoe je door de camera van je iPhone diverse nabij gelegen points of interest kunt ontwaren. Je krijgt dan een indruk van in welke richting ze zich bevinden en hoever ze bij je vandaan zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Navigatie augmented reality

Het andere voorbeeld dat Hart toont, is pas echt futuristisch. Weet je altijd en overal te verdwalen, zelfs als je je hebt voorbereid met Google Street View? Dan laat deze video je opgelucht ademhalen. Hart laat zien hoe hij naar de dichtstbijzijnde Starbucks loopt. Door de camera van de iPhone zie je over de straat een blauwe lijn lopen die je moet volgen, en daarbij ook nog niet-te-missen rode pijlen. De uiteindelijke bestemming wordt ook overduidelijk aangegeven, met een reusachtige speld die erboven zweeft. Het is bijna knap als je hiermee nog verdwaalt!

iOS 11

Augmented reality is slechts een van de vele toevoegingen aan iOS 11, Apple’s nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 11 moet dit najaar verschijnen. In ons dossier over iOS 11 lees je in grote lijnen wat er allemaal nieuw is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar