Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple presenteert AR/VR-headset dit jaar tijdens event met publiek’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
'Apple mixed reality-headset


Lees verder na de advertentie

Apple is van plan om ergens in de komende maanden een AR/VR-headset aan te kondigen. Bijzonder detail: het is de bedoeling dat de onthulling plaatsvindt tijdens een live event waarbij publiek aanwezig is.

Headset gepresenteerd tijdens event met publiek

Het laatste ‘ouderwetse’ live event van Apple vond plaats in 2019. Daarna werden vanwege de pandemie de Apple-events allemaal compleet online georganiseerd. Eergisteren kondigde Apple nog een digitale WWDC 2021 aan. Maar volgens Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg gaat Apple zo’n belangrijke aankondiging als deze niet verstoppen in een online event. Er móét publiek bij aanwezig zijn:

‘Het bedrijf is er klaar voor om ergens in de komende maanden een mixed-reality-headset aan te kondigen – het eerste grote nieuwe product sinds 2015. Een aankondiging van dit kaliber heeft Apple liever niet tijdens een online event. Ze willen medewerkers, de media, partners en ontwikkelaars in de zaal.’

Grootste nieuwe product sinds 2015

De mixed-reality-headset moet Apple’s belangrijkste nieuwe apparaat sinds 2015 worden – toen verscheen de eerste Apple Watch. Het heeft twee 8K-displays, eyetracking en meer dan een dozijn camera’s voor het registreren van je handbewegingen. Waarschijnlijk gaat de headset maar 150 gram wegen – dat is nog lichter dan de iPhone 12!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is de bedoeling dat je er zowel augmented reality- (AR) als virtual reality-toepassingen mee kunt gebruiken. AR bekent dat er een extra laagje over de werkelijkheid wordt gelegd, bijvoorbeeld pijlen over de weg bij een navigatie-app. Bij VR zie je niks meer van de wereld om je heen, en word je opgeslokt door een virtuele werkelijkheid. Bijvoorbeeld in een game.

Vroege aankondiging AR/VR-headset

Dat het product halverwege dit jaar wordt aangekondigd, betekent nog niet dat het dan meteen ook in de winkels ligt. Dat kan goed nog een jaar duren. Maar met een vroege aankondiging stelt Apple software-ontwikkelaars in staat om zich voor te bereiden op de komst van een nieuw apparaat. Vorig jaar gebeurde zoiets ook: Apple kondigde tijdens de WWDC in juni al hun eerste eigen chip aan, maar de eerste Macs met deze M1-chip verschenen pas maanden later.

Naar verluidt wordt de headset een niche-product, gericht op ontwikkelaars. Apple verwacht er jaarlijks zo’n 180 duizend van te verkopen. Apple heeft ook plannen voor een meer mainstream AR-product: een bril die de Apple Glass wordt genoemd. Maar het zal nog wel een aantal jaren duren voordat je die op je neus kunt zetten.

Bron: Bloomberg