Terug naar AR-headset Apple lijkt dichterbij dan ooit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AR-headset Apple lijkt dichterbij dan ooit

Door Annemiek Lourensen26 november 2021 15:372 min. leestijd0

Het is geen verrassing dat Apple van plan is om de wereld van augmented reality (AR) te veroveren. Geruchten over producten in deze richting circuleren namelijk al jaren. Toch lijkt het moment suprème nog nooit zo dichtbij te zijn geweest. En dit is baanbrekender dan je wellicht denkt: de AR-headset van Apple zou op lange termijn zomaar de iPhone kunnen vervangen.

AR-bril

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over de AR-headset van Apple

Apple-analist Ming-Chi Kuo kwam afgelopen nacht met nieuws over de langverwachte AR-headset van Apple. En als we Kuo mogen geloven, zal de headset in 2022 al op de markt verschijnen. Nog verrassender: Kuo gelooft dat Apple hoopt dat de AR-headset over ongeveer tien jaar de iPhone zal vervangen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Veruit het meest interessante nieuws gaat echter over de functionaliteit van de AR-headset. Kuo liet namelijk drie interessante weetjes over het product vallen. Ten eerste zou Apple’s AR-headset de computerkracht van een gewone Mac hebben. Ten tweede werkt de headset onafhankelijk, dus zonder hulp van een extern Apple-apparaat als een iPhone. De headset zou ten slotte een uitgebreide reeks apps ondersteunen. Het gaat dus niet om slechts een aantal specifieke functies. Om wat voor soort apps het hier gaat, is nog onduidelijk. Maar de verwachtingen voor een AR-headset van Apple zijn natuurlijk torenhoog.

Alle geruchten op een rij

Apple AR headset

Door de jaren heen zijn er verschillende berichten over de geheime AR-headset naar buiten gekomen. Zo werd in 2019 nog vernomen dat de headset in 2021 zou worden uitgebracht. Ook werd toen gedacht dat het product een AR/VR-headset-in-één zou worden.

Deze geruchten zijn overigens niet helemaal gelogen. Apple is naar verluidt ook hard aan het werk aan een VR-headset. Wij vermoeden trouwens wel dat deze voor het gewone publiek minder toegankelijk wordt in vergelijking met de AR-headset. Al was het maar vanwege het prijskaartje: de VR-headset zou voor maar liefst 3000 dollar over de toonbank gaan.  

Voor de lezers die nog niet bekend zijn met deze relatief nieuwe technieken: ontdek hier het verschil tussen augmented en virtual reality.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar