Terug naar Apps worden duurder door nieuwe BTW-regeling?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apps worden duurder door nieuwe BTW-regeling?

Door Sven Lamers18 december 2014 09:591 min. leestijd0

Mogelijk worden vanaf 1 januari 2015 alle apps in de App Store duurder. Dat komt omdat vanaf volgend jaar andere regels gelden voor de omzetbelasting (BTW) in de App Store. Tot nu toe gebruikte Apple hetzelfde belastingtarief voor alle Europese landen. De facturen kwamen uit Luxemburg omdat het BTW-tarief daar met 15 procent het laagst in heel Europa is. In 2015 is de BTW-regeling echter afhankelijk van het land waar de aankoop wordt gedaan. In Nederland en België ligt de omzetbelasting op 21 procent.

App Store

Ander BTW-tarief voor apps

Apple zegt dat er niets verandert aan de inkomsten van ontwikkelaars. De winstverdeling van 70/30 blijft bestaan en de uitbetaling gebeurt nog steeds na het aftrekken van de BTW. Wat echter wel zou kunnen gebeuren is dat de prijzen voor consumenten stijgen. Het is aannemelijk dat apps vanaf volgend jaar een paar cent meer kosten. Hoeveel meer precies is afhankelijk van het omzetbelastingtarief van het land, maar we verwachten dat de goedkoopste apps volgend jaar 99 cent gaan kosten. Apple heeft ontwikkelaars van apps via e-mail op de hoogte gebracht van de wijzigingen. Of de nieuwe regelingen ook voor andere diensten binnen de iTunes Stores geldt, is nog niet bekend.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar