Terug naar Apps uit de Mac App Store vanaf maart veiliger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apps uit de Mac App Store vanaf maart veiliger

Door Redactie iCreate10 februari 2012 12:082 min. leestijd0

Apps voor iOS werden al goed beschermd tegen kwade invloeden van buitenaf, vanaf maart moet dat ook gelden voor programma’s uit de Mac App Store. Dan verloopt namelijk de deadline waarop alle apps voor Mac gebruik moeten maken van de beveiligingsmethode die ‘sandboxing’ heet.

Sandboxing

Een sandbox (zandbak) zorgt er in feite voor dat een programma niet meer kan doen dan waar het voor gemaakt is. Op het moment dat een programma wordt overgenomen door malware, zorgt sandboxing ervoor dat de malware niets kan doen. Het programma moet dus in zijn eigen zandbak blijven en kan daarin alleen de taken uitvoeren waar het voor bedoeld is. Dat werkt op dezelfde manier waarop je gebruikers bijvoorbeeld beperkte toegang geeft tot internet, tot bepaalde bestanden, of tot de mogelijkheid om instellingen te wijzigen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

App ontwikkelaars

Al bij de opening van de Mac App Store kondigde Apple aan dat sandboxing verplicht zou worden. De deadline waarop alle apps aan dit principe moeten voldoen, werd afgelopen november verplaatst naar maart 2012. Ontwikkelaars voor apps moeten dus vanaf maart beschrijven wat het programma allemaal doet, zodat de sandbox-regels ook hierop toegepast kunnen worden. Gaat een programma zijn zandbak te buiten, dan grijpt OS X in.

[foto: www.lowes.com]

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar