Terug naar Apple staat commerciële pushmeldingen van apps toe
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple staat commerciële pushmeldingen van apps toe

Door Laura Grootaarts6 maart 2020 16:032 min. leestijd0

Apple keurt het vanaf nu goed dat app-ontwikkelaars pushnotificaties versturen met daarin een commerciële boodschap. Dat betekent dat een ontwikkelaar je bijvoorbeeld een pushmelding kan sturen met daarin reclame voor een van zijn andere apps.

Reclame

Nieuwe App Store richtlijnen

Apple heeft onlangs de richtlijnen voor de App Store aangepast. Dat gebeurt op vrij regelmatige basis, en normaal is daar niets spannends aan. Maar nu staat er een opvallende wijziging in. Waar meldingen tot nu toe niet voor promoties of marketingdoeleinden mochten worden ingezet, mag dat nu plots wel – zij het onder bepaalde voorwaarden.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit soort notificaties mag alleen worden verstuurd naar consumenten die hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven. Bovendien moet je je via de app zelf ook weer eenvoudig af kunnen melden voor commerciële pushmeldingen. Apple gaat streng optreden tegen ontwikkelaars die misbruik maken van de mogelijkheden. De App Store wordt hiermee weer een beetje commerciëler: sinds vorig jaar staan er tussen de zoekresultaten in de App Store ook gepromote apps.

Nog meer nieuwe richtlijnen

De nieuwe voorwaarden maken daarnaast duidelijk dat Apple strenger toeziet op apps in de categorieën ‘dating’ en ‘toekomst voorspellen’. De apps zullen worden afgewezen, tenzij ze een ‘unieke ervaring van hoge kwaliteit’ te bieden hebben. Ook interessant is dat Apple apps wil gaan verbieden die ingezet zouden kunnen worden bij het begaan van misdaden of om de wet te omzeilen. Dat is natuurlijk een rekbaar begrip. Het is onduidelijk wat dit betekent voor apps als Flitsmeister, maar ook messaging apps kunnen hiermee in de problemen komen.

Bron: richtlijnen App Store

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar