Terug naar Apple verwijdert apps die zomaar locatiegegevens delen uit de App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verwijdert apps die zomaar locatiegegevens delen uit de App Store

Door Laura Grootaarts11 mei 2018 11:542 min. leestijd0

Apps die ongevraagd de locatie van gebruikers delen met derde partijen, worden uit de App Store verwijderd. Dit was altijd al tegen de richtlijnen van de App Store, maar Apple neemt nu pas echt maatregelen. De timing is niet geheel toevallig …

Apps locatiegegevens niet delen

Locatiegegevens delen mag niet

Ontwikkelaars van de betreffende apps worden geïnformeerd middels een mailtje van Apple. Hierin is te lezen dat na herevaluatie is gebleken dat hun app niet voldoet aan punt 5.1.1 en 5.1.2 van de App Store-richtlijnen. Oftewel: de app verzendt locatiegegevens naar derde partijen zonder expliciete toestemming van de gebruiker en voor doeleinden waarvoor geen toestemming is gegeven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zegt er in de mail het volgende over: ‘Je mag iemands persoonlijke gegevens niet gebruiken of verzenden zonder daar eerst toestemming voor te hebben gekregen. Je moet de gebruikers informeren over hoe en waar de data gebruikt worden. Gegevens die verzameld zijn in apps, mogen niet worden gebruikt of gedeeld met derden voor doeleinden die niets te maken hebben met de functionaliteit van de app.’

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Eigenlijk vinden we het niet heel chic dat Apple nu pas optreedt tegen dergelijke apps – ze hebben hiermee niet hun eigen richtlijnen nageleefd, en dat terwijl ze altijd respectvol om zeggen te gaan met privacy. Dat Apple nu maatregelen neemt, heeft waarschijnlijk alles te maken met de nieuwe EU-privacywetgeving die eind deze maand in werking treedt. Een handige samenvatting van de ingewikkelde nieuwe wetgeving lees je in het artikel EU-privacywetgeving AVG: dit moet je weten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar