Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple: 'Alle nieuwe iOS-apps moeten inkeping iPhone X ondersteunen'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone met gebarenbediening


Lees verder na de advertentie

Nog steeds zijn een groot aantal apps niet ontworpen voor de iPhone X, waardoor de schermgrootte niet optimaal benut wordt. Vanaf april zal dit minder vaak voorkomen; alle nieuwe iOS-apps moeten dan het Super Retina-display van de iPhone X ondersteunen, schrijft Apple.

iOS-apps moeten inkeping iPhone X ondersteunen

Dit betekent dat ontwikkelaars bij het ontwerpen van een iOS-app rekening moeten houden met de inkeping van de iPhone X. Nu gebeurt dat nog niet altijd, waardoor er soms boven, of onder het scherm een zwarte balk te zien is.

‘Vanaf april 2018 moeten alle nieuwe iOS-apps die zijn ingediend bij de App Store worden gebouwd met iOS 11 SDK’ meldt Apple. ‘Alle nieuwe iPhone-apps, inclusief universele apps, moeten het Super Retina-display van iPhone X ondersteunen.’

Opvallend is dat het bedrijf niets zegt over bestaande apps die de inkeping van de iPhone X niet ondersteunen. Dit lijkt toch echt belangrijker, aangezien de App Store al gevuld is met een paar miljoen apps, waarvan een groot aantal niet aangepast zijn op de iPhone X.

Kritiek


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ondanks dat de inkeping van de iPhone X niet bij alle Apple-liefhebber even populair is, lijkt Apple vast te houden aan de notch. Volgens Ming-Chi Kuo, de betrouwbare analist van KGI Securities, presenteert Apple in 2018 drie iPhone X-achtige toestellen, mét inkeping. Meer over deze modellen lees je in ons iPhone 2018 dossier.