Terug naar Apple binnenkort met zelfrijdende auto de weg op in Californië 
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple binnenkort met zelfrijdende auto de weg op in Californië 

Door Koen van Ekeren18 april 2017 13:242 min. leestijd0

Door de straten van Californië scheurt binnenkort een auto met zelfrijdende technologie van Apple. De tech-gigant heeft officieel toestemming gekregen om in de Amerikaanse staat proeven te doen met een zelfrijdende auto.

Zelfrijdende auto

Zelfrijdende auto van Apple

Daarmee voegt Apple zich toe aan een groeiend lijstje van bedrijven die daar met autonome auto’s mogen testen. Dertig bedrijven kregen al een vergunning, waaronder Google, Tesla, Volkswagen en BMW. Een bron binnen Apple verklaart tegenover nieuwssite Bloomberg dat het testen van de autonome voertuigen ‘binnenkort’ start. Helaas was dat ook meteen alles wat hij wilde prijsgeven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

We hoeven overigens niet te rekenen op een sensationele Apple Car in Californië. Volgens California DMV, de voertuigenautoriteit van de Amerikaanse staat, staan drie auto’s van Apple onder de autonome rijvergunning geregistreerd. In alle gevallen gaat het om een Lexus RX450h en dus niet om een auto die Apple zelf gebouwd heeft.

Apple’s vizier lijkt dus niet gericht op het bouwen van een eigen autonome auto. In plaats daarvan wil Apple zelfrijdende software ontwikkelen, die bestaande autofabrikanten in hun auto’s kunnen implementeren.

Mysterieus

Het is voor het eerst dat er iets officieels naar buiten komt over wat Apple met zelfrijdende auto’s van plan is. Tot nu toe doet het bedrijf daar bijzonder geheimzinnig over. Onder de naam Project Titan werkt Apple sinds 2015 aan zelfrijdende technologie, maar het project is nooit formeel erkend.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar