Terug naar Apple WWDC 2017: wanneer en wat?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple WWDC 2017: wanneer en wat?

Door Laura Grootaarts4 mei 2017 09:324 min. leestijd0

De Worldwide Developer Conference – WWDC in het kort – komt eraan. Over pak hem beet een maand is het al zover! De naam verklapt het al: de conferentie is bedoeld voor ontwikkelaars die software maken voor iPhone, Mac en meer. Dus er zullen vooral onthullingen zijn over nieuwe software van Apple en ongetwijfeld gaan we volgende maand al een sneak preview krijgen van de allerbeste nieuwe functies. Hardware heeft tijdens de WWDC van oudsher een minder prominente rol. Wat kun je verwachten van deze editie?

Apple WWDC 2017 uitnodiging

Apple WWDC 2017: keynote op 5 juni

De WWDC duurt dit jaar van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni. De conferentie start op de eerste dag altijd met een keynote. De keynote zal dus plaatsvinden op pinkstermaandag 5 juni, naar verwachting om 19.00 uur Nederlandse tijd.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iOS 11

Donkere iPhone 7 concept

Voor de iPhone en de iPad verschijnt dit jaar iOS 11. Welke functies het nieuwe mobiele besturingssysteem gaat krijgen, weten we nog niet. Maar sommige geruchten zijn erg hardnekkig en waar rook is, is vuur – zeker in het geval van Apple. Wij gokken op een donkere modus die in de avonduren wat fijner is voor je ogen en groepsgesprekken met tot vijf personen in FaceTime. Verder kan het haast niet anders dan dat Siri weer een tikkeltje menselijker wordt – daarover zo nog meer.

macOS 10.13

We waren tijden gewend aan de naam OS X, maar vorig jaar werd dat macOS. Ondanks de naamswijziging nummerde Apple gewoon als vanouds door: we zitten nu bij macOS 10.12, ook wel macOS Sierra genoemd. Op naar macOS 10.13 – en welk gebergte uit Californië daar dan verder ook nog bij gaat horen. Of krijgen we voor het eerst in tijden een compleet nieuw macOS? macOS 11 lijnt namelijk wel fijn met iOS 11.

MacBook Pro zonder Touch Bar

Hoe dan ook: wat de update ons te bieden heeft, is op dit moment nog volstrekt onduidelijk. Het design wordt ongetwijfeld nog verder gepolijst. Conference calls via FaceTime behoren ook op de Mac tot de mogelijkheden. En waarschijnlijk worden functies als Siri en naadloos samenwerken met diverse Apple-apparaten nog verder geperfectioneerd. Ten slotte hopen we dat iTunes en Apple Music uit elkaar worden getrokken: dat zou een hoop orde in de chaos scheppen.

tvOS 11

Meerdere gebruikers Apple TV

Voor wat betreft de Apple TV zou Apple twee belangrijke vernieuwingen voor ons in petto hebben. tvOS 11 zou de mogelijkheid bieden om meerdere gebruikersprofielen aan te maken: voor ieder Apple ID in huis één, dus ieder met zijn eigen afspeellijsten, apps en fotobibliotheek. Verder zou picture-in-picture naar de Apple TV komen zodat je tijdens een saai moment in een Netflix-serie bijvoorbeeld tegelijkertijd het weerbericht kunt checken.

watchOS 4

WWDC 2017 skateboard

Vorig jaar bracht watchOS 3 de nodige verbeteringen voor de Apple Watch, maar er valt nog wel het een en ander te verbeteren aan Apple’s slimme horloge. De geruchten van dit moment zijn nog weinig concreet – ze hebben nog de toon van wensenlijstjes. Apple, luister je mee? De honingraatstructuur waarin de apps zijn opgesteld, mag wel eens op de schop. Het zou fijn zijn als de tijd altijd zichtbaar was op het scherm. Op de uitnodiging voor de WWDC treffen we skaters en dansers aan: wellicht kun je deze activiteiten straks kiezen bij de workouts.

One More Thing?

En tot slot dan toch iets van hardware op de WWDC. Wordt het al de iPhone 8, waar de meest recente geruchten over spreken? Of toch de 10,5-inch iPad die we eerder al verwacht hadden? Beide lijken ons onwaarschijnlijk. Wij zetten in op Siri: die verruimt wederom zijn werkveld. Inmiddels tref je hem ook aan op de Apple TV en de Mac, en volgens geruchten komt er nu zelfs een compleet nieuw apparaat: een slimme speaker waarin Siri is geïntegreerd. Je kunt er Siri meer aansturen door hardop je vragen te stellen en natuurlijk kun je er ook muziek mee afspelen via AirPlay.

Benieuwd wat het wordt? De redactie van iCreate volgt de WWDC-keynote natuurlijk op de voet. Tijdens en na de keynote doen we verslag via icreatemagazine.nl.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar