Terug naar Apple wil ook iCloud-gegevens volledig versleutelen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple wil ook iCloud-gegevens volledig versleutelen

Door Daan Jeuken16 maart 2016 15:532 min. leestijd0

Terwijl de FBI met Apple vecht om de toegang tot de gegevens op iPhones, is Apple bezig de versleuteling nog beter te maken. Het bedrijf wil namelijk ook iCloud zo versleutelen dat er niemand meer bij de gegevens kan, inclusief Apple en de FBI, zo meldt de Wall Street Journal.

Back-up

Tijdens het FBI-proces was er een opmerkelijk passage waar vrij gemakkelijk overheen gepraat werd. Vroeg in het proces had de FBI namelijk wel toegang kunnen krijgen tot de iCloud-gegevens van de iPhone van de St. Bernardino-verdachte, inclusief de complete back-up. De FBI was echter zo dom om het Apple ID-wachtwoord te veranderen en daarmee was de toegang verdwenen. Maar wacht eens … is iCloud niet beveiligd dan?

iCloud

iCloud-back-ups zijn wel versleuteld, maar zijn niet gekoppeld aan een wachtwoord van de gebruiker. Apple kan dus bij deze gegevens en kan, op verzoek, deze gegevens dus ook delen met de FBI. Dat wil Apple nu echter ook dichttimmeren: het wil de back-ups zo versleutelen dat ze alleen met het wachtwoord kunnen worden gelezen.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Gebruikers

Apple zit hierbij echter nog wel in een spagaat tussen beveiliging en gebruikservaring. Als gebruikers namelijk hun Apple ID-wachtwoord vergeten, zullen ook de toegang verliezen tot hun back-ups, foto’s, gegevens en documenten.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar