Terug naar Apple wil films en tv-shows in iCloud
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple wil films en tv-shows in iCloud

Door Redactie iCreate1 juni 2011 09:402 min. leestijd2

Apple wil met verschillende Hollywood filmstudio’s een overeenstemming bereiken, om naast muziek ook films en tv-shows op te nemen in de streamingdienst iCloud. De overeenstemming zou ervoor zorgen dat Apple films en tv-shows van deze filmstudio’s op servers mag opslaan, waarna klanten ze vervolgens kunnen streamen.

Hoewel de laatste tijd alle aandacht uitging naar de contracten die Apple sloot met platenlabels als Sony en Warner Music Group, meldt CNET nu dat Apple al een aantal weken druk in gesprek is met de filmstudio’s om de licenties te bemachtigen voordat de dienst gelanceerd wordt.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Licenties
Vorige week meldden we dat gebruikers van iCloud de mogelijkheid krijgen om zowel nieuwe muziek als nummers uit hun eigen bibliotheek te streamen. Dezelfde structuur zou, mits Apple de licenties krijgt van de studio’s, ook toepasbaar zijn voor films en tv-shows. Onduidelijk is of het film-onderdeel van de dienst voor gebruikers wereldwijd zal gelden, of dat het slechts in een bepaald aantal landen kan worden gerealiseerd.

Voorlopig onbruikbaar
Wij vermoeden dat gebruikers in Nederland, als iTunes enige indicatie is, voorlopig deze functie nog niet kunnen gebruiken. Laten we hopen dat we het mis hebben en dat Apple ons verrast tijdens de keynote aanstaande maandag 6 juni, 19:00 Nederlandse tijd.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Patrick
Lezer
Patrick

Laten ze nou niet alleen hun producten, maar ook de bijbehorende diensten eens in alle landen verkopen idd! Zit ik hiet met m’n apple tv te koekeloeren naar trailers en youtube..ik wil ook netflix gebruiken! En snel een beetje, anders maar de good ol’ JB toepassen om deze mediabox te ontdoen van de Apple restraints!

Verder neig ik naar Apple fanboy hoor..

Louis
Lezer
Louis

Multi-mediamagnaten zitten op hun rechten. Als zij eens mee zouden willen innoveren met Apple en durven afstappen van hun traditionele verdien model. Apple is er wèl klaar voor.

Ik zie een sterke analogie met de uitgevers branche. Lees de verontruste afhoudende berichten van de “oude” uitgevers op het publiceren van kranten, tijdschriften als reactie op de iPad en abonneren.