Terug naar Apple: 'Wij weten beter wat goed is voor het milieu'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple: 'Wij weten beter wat goed is voor het milieu'

Door Redactie iCreate11 juli 2012 12:592 min. leestijd0

Apple heeft een toelichting gegeven op het terugtrekken van 39 producten van de lijst van de EPEAT, die nagaat hoe milieuvriendelijk elektronische producten zijn. In de reactie geeft Apple aan dat het zelf met uitgebreidere criteria werkt dan de EPEAT. Apple impliceert dus dat het zelf beter weet wat goed is voor het milieu dan het milieukeurmerk. Maar waar gaat het nu precies om?

Reactie

Kristin Huguet heeft namens Apple tegen Apple-blog The Loop gezegd dat Apple zelf beter weet wat het beste is voor het milieu.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

‘Apple heeft een veelomvattende aanpak om de belasting op het milieu te meten. Al onze producten voldoen aan de strengste richtlijnen voor energieverbruik, gesteund door de Amerikaanse overheid, Energy Star 5.2. Bovendien zijn wij marktleider in de informatievoorziening over de emissies per product. Apple-producten zijn de beste op andere gebieden die EPEAT niet meet, zoals het verwijderen van giftige materialen.’

Kanttekening: recyclen

De belangrijkste kanttekening bij deze reactie, en tevens de reden dat Apple de EPEAT-certificaten heeft ingetrokken, is dat veel nieuwe producten van Apple, zoals de MacBook Pro met Retina-scherm en de iPad en iPhone zo zijn gebouwd dat de onderdelen lastig uit elkaar zijn te halen. Veel onderdelen, zoals de accu, zijn gelijmd, waardoor het recyclen een stuk lastiger is geworden. Daardoor is de belasting voor het milieu groter.

Grote gevolgen

Het terugtrekken van Macs van de lijst heeft nu al gevolgen. De overheid van San Francisco heeft al aangegeven geen Macs meer aan te schaffen nu de EPEAT-certificaten zijn teruggetrokken. Veel andere overheids- en onderwijsinstanties zullen dat voorbeeld waarschijnlijk volgen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar