Terug naar Apple werkt mogelijk aan eigen zoekmachine
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt mogelijk aan eigen zoekmachine

Door Jelle Mol4 februari 2015 17:522 min. leestijd0

Ooit eerder gehoord van Apple Search? Nee, wij ook niet, maar het zou zomaar een nieuwe zoekmachine kunnen zijn die naar je iPhone, iPad en Mac gaat komen. Dat stelt Cult of Mac op basis van een vacature waaruit blijkt dat Apple op zoek is naar een projectmanager voor een zoekplatform dat ‘miljoenen gebruikers zal bedienen’.

Eigen zoekmachine

Apple Search klinkt als een heuse Google-concurrent, maar het is de vraag of het in zo’n vaart zal lopen. De vacature verklapt maar weinig over wat het project inhoudt, dus het zou ook betrekking kunnen hebben op een uitgebreidere variant van Spotlight. In OS X Yosemite is Spotlight alweer een stukje handiger geworden, doordat het nu ook resultaten van Wikipedia en Bing (de zoekmachine van Microsoft) toont. Het is aannemelijk dat Apple door blijft werken aan verdere verbetering van Spotlight, zowel op de Mac als iOS-apparaten.

Spotlight suggesties

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Geen Google meer

Desondanks komt de term Apple Search voorbij waaien op het moment dat Apple duidelijk afscheid aan het nemen is van Google. Dat hebben we eerder gezien met Google Maps en YouTube, en naar verluidt moet ook de standaardzoekmachine in iOS er dit jaar aan geloven. Het contract met Google zou namelijk eind 2015 eindigen en zowel Yahoo als Microsoft zouden zich al in Cupertino hebben gemeld. Het zou daarom zomaar kunnen dat Apple kiest voor een eigen zoekmachine en Google, Yahoo en Bing als alternatieven aanbiedt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar