Terug naar Apple werkt aan universele afstandsbediening
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan universele afstandsbediening

Door Daan Jeuken27 januari 2012 10:262 min. leestijd2

Uit een recente patentaanvraag blijkt dat Apple druk bezig is een universele afstandsbediening te maken. Deze werkt met touchbesturing en moet allerhande media-apparaten kunnen besturen en supersimpel te installeren zijn. Het belangrijkste apparaat zal Apple’s televisie worden.

Onduidelijke knopjes

In de bijsluiter van het patent is te lezen dat de huidige afstandsbedieningen veel te veel onduidelijke knopjes hebben, terwijl er maar enkele regelmatig gebruikt worden. Deze overbodige knopjes maken een warboel van de afstandsbediening, en als een gebruiker een zelden gebruikt knopje zoekt, raakt hij in de war. Over universele afstandsbedieningen is Apple nog minder te spreken: deze zijn nog ingewikkelder dan de originele afstandsbedieningen en missen vaak een aantal functies.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Gebruikservaring

Deze moeilijke afstandsbedieningen bederven de gebruikservaring. ‘Als een gebruiker een nieuw apparaat koopt, moet hij eerst leren hoe de afstandsbediening werkt of een universele afstandsbediening herprogrammeren. Dat leidt af van het plezier om een net gekocht apparaat te gebruiken. Wat nodig is, is een apparaat en methode die verschillende apparaten aanstuurt, maar geen van bovenstaande problemen veroorzaakt.’

Dynamische interface

Apple’s oplossing is een afstandsbediening met een dynamisch touchscreen. De afstandsbediening ontdekt zelf welke apparaten er beschikbaar zijn, dus je hoeft niets zelf te programmeren. Hij herkent bijvoorbeeld televisies, videorecorders, stereo’s, mediacenters en ook Macs. Selecteer je een apparaat, dan krijg je alleen de knopjes te zien die hiervoor nodig zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Alwin van Burken
Lezer
Alwin van Burken

Ik kan niet wachten, laat maar komen!

rizwan
Lezer
rizwan

WAUW amazing! maar niet heus ze kijken weeeeer af bij samsung, samsung heeft zoiets allang ! !