Terug naar Apple werkt aan iPad met FaceTime
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan iPad met FaceTime

Door Redactie iCreate14 september 2010 13:402 min. leestijd4

Apple zit niet stil. Na het lanceren van de nieuwe – nog dunnere – iPod touch werkt het bedrijf nu hard aan de opvolger van de iPad. Volgens AppleInsider is FaceTime één van de nieuwe functies waar het apparaat over zal beschikken. Apple zou zelfs al proefdraaien met een prototype, voorzien van een videocamera en FaceTime-ondersteuning.

Functies afkijken
Dit zet mij aan het denken; als Apple voor de volgende iPad simpelweg foefjes afkijkt van de huidige iPhone- en iPod-lijn, ken ik er ook nog wel een paar. Ik voorspel dat de volgende iPad over deze functies beschikt:

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

  • 512 mb werkgeheugen. De iPad beschikt nu over 256 mb, terwijl de iPhone 4 al 512 mb heeft.
  • 2 videocamera’s. De iPhone 4 had ze als eerst en op 1 september volgde de iPod touch. De iPad is nu aan de beurt.
  • Schrale fotocamera. De iPhone 4 heeft een 5 megapixel fotocamera, maar de iPod touch moet doen met 0,69 megapixel. De iPad is te groot om als fotocamera te dienen en dus hoeft de sensor van de fotocamera niet veel voor te stellen.
  • Nieuw display. Maar welke? De iPhone en iPod hebben allebei een haarscherp Retina-display met 326 pixels per inch. Op een scherm van 3,5-inch is zoveel pixels fantastisch, met een display 9,7-inch gaat dit niet werken want dan wordt de resolutie te hoog. Dit kan twee dingen betekenen: een scherm met minder pixels per inch voor de iPad of een kleiner display. Wordt de 7-inch iPad mini dan toch werkelijkheid?

Lanceerdatum
Wanneer verschijnt de iPad met FaceTime? ZDNet verwacht het apparaat direct na de jaarwisseling. Sommige websites maken het nog bonter en gaan ervan uit dat de iPad 2 dit jaar nog verschijnt. Ik geloof er niets van, de opvolger van de iPad verschijnt op z’n vroegst in februari 2011.

Nou kan ik wel februari 2011 roepen, maar wat voorspel jij?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
acvz
Lezer
acvz

Als Apple slim is lanceren ze hem nog voor de feestdagen, maar of dat er nog inzit? De iPad (1g) werd voor het eerst getoond aan het publiek op 27 januari en op 3 april was hij pas te koop. Een nieuw model zou dan wel snel zijn, maar niet onmogelijk. Zoals altijd, met Apple weet je het maar nooit.

Marcoipad
Lezer
Marcoipad

Laat maar komen die iPad 2. Mijn huidige iPad is hier in huis nu door iedereen steeds in gebruik dus ik kan haast niet meer op mijn eigen iPad. Een tweede is in ons gezin dus geen overbodige luxe.

vijg!
Lezer
vijg!

Op de keynote van 1 september zei Steve het volgende: “ios 4.2 verschijnt in november en brengt o.a. de HDR-fotofunctie naar de iPad”
voor een HDR foto heb je een camera nodig, dus iPad 2.0 verschijnt in november, toch?

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Dat klinkt logisch, maar kijk ook eens naar het financiele aspect.

Rond de feestdagen zullen er schandalig veel iPads verkocht worden, ongeacht of het de iPad 1 of iPad 2 is. Waarom zou Apple al in november met een nieuwe iPad op de markt komen als de ‘oude’ toch wel verkoopt? Een nieuwe iPad motiveert mensen om het apparaat aan te schaffen, rond de feestdagen is deze motivatie niet nodig. Dan brengt Apple liever begin 2011 een nieuwe iPad uit, kunnen al die Kerst-klanten lekker overwegen om een nieuwe iPad aan te schaffen.